About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Tuesday, February 24, 2009

Neck Tie Fanatic!!

Dunia fanatic necktie, that what I want to consider myself, orang laen sibuk kumpul setem, coin, anak patung, key chain and bla bla bla…. As for myself, my passion still for necktie.. tak kisahlah from Rm5 necktie to hundred over necktie, it its attract me, I grap it… wat so special about this necktie, well first sebab dye panjang dan slim kot… berbanding setem tu dalah pendek, kontot dan lebar macam ‘SXXXXX’(Teka ah sendiri, takut dikarate kang..),,keke… Secondly maybe it design different from other, cute dan comel macam ‘RXXZ @ RIXXXAL PHXX’ (yang ni takyah teka dah taw dah sape…huhu), the necktie more simpler more special lol,!! Third..repeat step one to two reason lol(malas nak tulis panjang sbb mengantuk..ZZZzzz).. sape nak gadai necktie nyer bagitaw jeh lah yeh,, maybe I want to bought it, tapi harga pun aderlah diskaun persahabatan sebanyak 70% lah yeh kekeke… dah, p maen tepi, nak tido ni…Zzzzz

Sunday, February 22, 2009

Something about my best friends (Reu Snoppy)

Well, wat to say about this gal(siap bagi warning lagi suh aku sebut pasal dye dlm blog aku, no hal lah hehe )!! Firstly, she is my best friend at high school, kind of exclusive member of RICstJ4 group lah (exclusive keh???)… haha I still remember that day, we called Cynthia si tiang lah keke… eh cite pasal Cynthia pulak… ok ok back to the point, Michele Tang AKA Reu Snoopy become my best friend around form 2 or form 3 oledi, forget lah Michele, aku ingat ivy jak sebab tahi lalat nya hehe.. Full name is Michele Tang … or simply called Reu Snoppy sudah!! we have known each other since we were form 2/3. If I were to describe how she looks, I would say she is kind of pretty kot(kembang lah lubang idung tu dipuji sikit! hehe). She is not very tall but not short either and she is quite slim… she and I are always talking or laughing about something…(gossip lah, tapi aku xminat gossip ni, budak baek sikit hehe). Snoopy has a very nice personality and a wonderful sense of humor but she can also get a little depressed from time to time. I can always count on her to be honest and to give me the best advice.. We pray a lot for each of our friends, that the best part I like about my friendship!! She now studying at UK for biomedicine,still contact by facebook (siap mengutuk aku lagi di facebook!)… I am lucky that we complement each other so well and that we get along so well. I hope that our friendship will continue and be just as strong after we graduate from univ. Hope her wont forget us when abroad, one more things,,, hey Michele, ingat balik Malaysia.. mimpi nak kahwin orang UK pulak budak snoopy ni hehe… Above all, Thanks God cause God given us this friendship. Never forget it!! GBU!!---dh settle...

Shuffle itu seni!!

Pelbagai cara dilakukan oleh remaja kota untuk mengekspresikan diri dan perasaan mereka. Salah satu daripadanya ialah tarian shuffle bersama kumpulan masing-masing dan tarian ini dilihat semakin popular di Malaysia. Tarian yang bermula di kalangan remaja Melbourne, Australia pada sekitar lewat 1980-an ini merupakan kombinasi antara muzik elektronik rancak serta gerakan tubuh yang dinamik khususnya pergerakan pantas antara tumit dan jari kaki. Walaupun bermula sebagai satu aktiviti underground di Australia, tarian itu mula mendapat tempat dan tersebar ke seluruh dunia apabila didedahkan oleh sebuah akhbar negara itu dan kemudiannya memasuki Internet terutama menerusi laman web YouTube. Ada maklumat menyatakan tarian shuffle di Malaysia mula dipopularkan oleh Apek Whuut, seorang DJ yang menubuhkan kumpulan shuffle pertama di Malaysia kira-kira dua tahun lalu.Diharapkan tarian itu dapat menarik lebih ramai golongan muda melibatkan diri mereka daripada membuang masa dengan kegiatan yang tidak berfaedah seperti merokok dan melepak.

Sunday, February 1, 2009

3 straight day watch midnight movie!!

1st day: Underworld 3: rise of Lycan (12.oo am) CS, JB
I had to say that watching vampire and werewolf fight is one of my most intresting part. But as for this movie, i had to say that is not so good but at least it is better than average. It is just simply for entertainment. Comparing to the previous two movie, i think the other two is much more better. The movie is quit straight forward nothing special. Its kind of fun to watch two different sides fighthing for their rights. With add on effect like blood and some brutal move.. cool... but one more things, the vampire in this movie i more like human rather than vampire, only Viktor look like really vampire..
2nd day: Red Cliff 2 (1.30 am) CS,JB
Lah, we arrive around 12 am, forget to check the schedule at internet(kind of silly)... Consider no interesting movie on that day except Red Cliff 2 at 1.3o am, terpaksa lah jugak beli red cliff... nak menunggu nyer tu dari 12 am ke 1.3oam macam menunggu sebulan... !! AH!!! But the movie is not disapointing.. i mean it's a great movie with great effect and strategy...The Film tries to be smart..showing you the strategies and the individual character's intellect.. A lot of ppl die in this movie... keep wondering..when a character from another movie dies.u feel his pain,u sorry for him,u feel how great noble he is..but in this show..u feel none...many great leader are just looking to waste their life here... takde perasaan kot aku ni, tp tgk titanic, satu baldi pulak air mata ku keke.. kalau nak ajak tgk sekali lagi, boleh jer, kalau sponsorkan tiket wayang lagi lah aku suker!!
huhu.. but make sure you understand their complex chinese tradition analogies first...

3rd Day : Sifu and Tongga (11.55 pm) CS, JB

Ingatkan dah tak nak tgk dah tapi memandang cite ni jeh tinggal blum tgk, terpaksalah beli.. OMG, this story so simple and nothing special pun, semua lawak tu dah expired dah.. nabil pulak berlakon dengan aksi yang dah besa tgk dah... Saiful Apek pulak trend berlakon macam tu jeh...sama jeh dari cicakman1 sampai lah cite ni, x ubah2. Seriously, versi cite ni sama jeh dengan cite apek sebelum ni. daraipada letak wayang, baik letak kat cerekarama tv3. lagi laku kot.. tapi on the bright side, cite ni sesuai lah bawa kuarga tgk, boleh jugak merapatkan silaturahim(saje nak jadi baek sikit keke)...

Fourthday cannot watch movie oledi lol, because dah bankrap keke