About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Thursday, May 28, 2009

Girl dah kalah?? Damn no...

Semalam, p Watson jap beli berus gigi, ternampak satu pasangan melayu "IDEAL"..tp yg peliknya boifren pulak yg menerangkan TONER dan FOUNDATION mana yang match tuk girlfriendnyer ala2 pakar kecantikan jeh bfnyer

Adakah BFnyer tu kategori lelaki metroseksual??
sehinggakan gfnya pun tak seadvance bfnyer dalam aspek facial...

...Rasanya kalo bertambahnya lelaki metrosexual dlm dunia ni.. kaum wanita terpaksa bersaing ngan lelaki yg mementingkan "kecantikan" diri..& adakah gal dah kalah spt apa yg saya perhatikan??

Spa, Facial, Slimming, Manicure, Pedicure.. yg dulunyer hanya dibuat oleh org perempuan sekarang da bertumpu pada org lelaki juga...

Cth perbualan pasangan metrosexual ..

Suami 1 : Yang minggu ni I tak bleh keluar ngan u.. i ade facial la yang...

Suami 2 : Yang yang.. bulan ni I terpaksa bagi u duit belanja kurang sikit la.. i nak gi spa n facial la.. kulit da kasar ni....

Lelaki 3 : Sayang.. bulan ni u tak yah la beli u punya makeup bnyk sgt eh.. i nak kena top-up scrub n moisturizer I la yang... budget lari la...

Lelaki 4 : Yang.. sape bukak foundation baru I ni.. i tak suker la cam ni...

Lelaki 5 : Yang bleh pinjam moisturizer tak ? I punya da abis la yang..

-----------------------------------------------------

Isteri :Waduh! mcm mana nak jimat ekonomi rumah tangga ni dah laki bini sebuk jaga kecantikan diri nanti anak2 kebelur lak tak makan (Dalam hati bini)

P/s: Pesan saya kepada lelaki yang sebegini jangan melampaui batas,sekiranya
anda lelaki sejati anda pasti tahu bagaimanakah rupa dan gaya lelaki sejati yang sebenar selagi tidak melampaui batas agama

Tuesday, May 26, 2009

Fat girl?? Damn yes...

One day… semasa membeli sate… telinga saya yang agak penyibuk ni terdengar perbualan antara ibu (sgt vogue) & daughternya (sgt XXXL)…

Anak: Ibu, ibu, nak tambah lagi sate ayam, lapar lagi lah ibu…

Ibu: Sudah! Kau tak sedar diri lagi keh yang badan kau dah besar, kalau terus badan macam ni, jangan harap ada orang nak pinang kau…

Anak:.... (-_-)

Apasal skrg ni ramai org fobia dgn GUMUK??? Org GUMUK ni xcantek ke…

Bagi saya menarik aper! Kalau mereka pandai menjaga apperance, saye pernah nmpk wanita berbadan besar yg pandai berfesyen..hehe.. kagum giler la..! Perempuan hot bukan sebab badannya, tapi sebab dressingnya…^-^

Bagi mereka yg kategori CHUBBY, ingat dalam hati diorang tak ingin perubahan keh?.. menipulah kalau kata tak nak… mana ada satu manusia pun yang puas dengan apa yang dia ada... am i'm right?

Bagi saya, tak semua CHUBBYsize tu xlawa.. ramai yang I jumpe some of them mmg menitikberatkan ketrampilan diri... pandai bergaya, n yg paling penting dorang semua ni kelakar .. kalau xde orang yg mcm ni x hapenning... sesetengah mereka berusaha keras nak dapatkan shape yng di inginkan but selainnya mmg berserah... dah Tuhan nak jadikan mcm ni terima je lah... tp apa2 pun sokongan n pujian harus diberi pd mereka2 yg sentiasa nakkan perubahan..


P/s: Bro, klu ingin menyukai seseorang, janganlah pada rupa tetapi pada hatinya!!

Sunday, May 24, 2009

Thank You to my 40 followers!!


Click here for the pics codes
I don't have any award to giv but just simply thank you for taking the time to follow my blog...
Keep on blogging my friends!!
P/s: To all my follower do care to email me your address, coz wanna send u from Sabah souvenir hehe (ritz_phil@yahoo.com)

Tuesday, May 19, 2009

Men cry?? Damn no...

Seorang sahabat menangis di hadapan saya mengatakan dia tidak ingin hidup lagi sebab putus cinta...
You know what.. jijik dan geli adalah reaksi saya...
Bila cinta putus...
Wanita menangis....memang patut coz wanita adalah makhluk emosi...
Lelaki menangis....itu adalah makhluk lemah sebab air mata lelaki bukan murah harganya untuk dibuang begitu sahaja...
... Wanita hari ini meninggalkan kamu adalah lebih baik, sebab tidak mustahil dia meninggalkan kamu esok. Bukankah lebih baik ditinggalkan hari ini daripada esok, sebab esok cinta makin dalam, kalau ditinggalkan of coz lebih sakit...
P/s: Sorang lelaki bersedih dengan tidak menitiskan air mata tetapi sedang menangis di hatinya adalah definisi lelaki sejati bagi saya...

Friday, May 15, 2009

Malaysia Blogger's Days??

I was thinking last night,.. I read a lot Malaysian blogs (I mean a lot!) but so sad I only can read their handwriting but cannot meet them in person to n see them in person.....
Have you ever wonder???
If...
If only we had Malaysian Blogger's Days....
So that...
We can all meet our virtual blogger in one place...
we can meet them in one time...
We can sit down and have a coffee with them...
we can ask them how can they create such a great blogs to read....
we can appreciate n simply said thanks you for creating a blog for me to read...
Just simply thanks you....
I writing not to to get popular but instead want to encourage you to take a moment to comment another blogger and to thank them for something that you’ve appreciated about what they’ve done lately....

Richeal Phil @ Ritz...

P/s: I was thinking this idea because....er er errrr... I oledi fall in love with some of the handwriting of their blogs.... really touched with the blog.....

SEND YOUR FRIENDLY NEIGHBORHOOD

BLOGGER A LITTLE TOKEN OF THANKS.

Wednesday, May 13, 2009

Please dont read this!!: 13/05/2009


Richeal: Oh Abg blogspot, Hari ni tercatatlah lah satu sejarah yg memalukan dalam hidup sayer!! Arggggh!!!!

Blogspot: Sejarah?? apa sejarah pulak??

Richeal: Ade lah..malu ah nak cite!!

Blogspot:Cite ah, kan member! janji tak bagitaw org laen punya lah..no hal lah bro!

Richeal: Ok janji yeh! Citenyer mulanya macam ni, hari ni ingat nak p KFC try wifi guna psp, saje nak tunjuk psp lah tu hehe...

Blogspot: Lepas tu?

Richeal: So saya pilah counter dulu order X-meal yang ader twister tu...Lepas tu, hang tahu... tapi hang janji dulu jgn ketawa yeh!

Blogspot: Yeap..wokie...ah cepatlah sambung !!!

Richeal: Ok2! Lepas dah dpt dapat order, saya angkat lah dulang p meja saya... semasa cat walk ke meja saya tu..step by step---->kerdebok!! Dengan tak penuh voughnyer saya ngan dulang tu terjatuh sekali...ahhh!! imaginelah berapa ramai penonton waktu tu, dahlah siaran langsung!!! kalau masuk wayang confirm box office.. uwaaahh!!!!!

Blogspot:
Ai? macam mana boleh jatuh pulak??


Richeal: lantai licin punya pasal lah... ai malangyer!! Dengan pantas nyer saya mengangkat kepala yang dah dicemari arang ni keluar dari KFC tu, sumpah tak masuk kfc tu tuk 2 tahun lagi !!

Blogspot: Oh yekeh... jap yeh..nak p tandas jap,...(semasa blogspot dalam tandas)--->WAKAKAKAKKAKakakakaka!!HUHUHUhu! HEHEHhehehe!kakakaka!!!!!!!

P/s:
Masa KEJADIAN: 11.40am
tpt KEJADIAN: rahsia!
Pemerhati KEJADIAN: 2 org makcik yang tgh menikmati chezzy wedges & yg laen tak ingat!!
Kesan KEJADIAN: Trauma KFC... -_-

0 Star Hotel

have u ever thinks of ZERO star hotel?? I have.. when i saw the sign board "Rumah Penumpangan Jalan XXX" ..wat really scare me is i saw many sexy young teenager gal wandering around the hotel door... I mean wat the hell r they doing there around 1.00am.. ?? my gosh.... i just drive pass by then...so sick of watching them!!

Tuesday, May 12, 2009

Misi N Visi Cuti Sem: Nak dpt 6 pack!!

Takde maknanya 6pack tu, huhu bukannya 6 pack ah just wanna keep fit n healthy jeh.. tu terlebih sudah kalau 6 pack... ACTUALLY i want to start to control my diet and keep fit... sejak kaki stretch injure gara2 sparring taekwondo January lalu, bersukan memang stop terus, hampir 4 bulan ah jugak rest supaya injure tu pulih..sepanjang 4 bulan tu tido, makan, belajar, tido, makan, belajar, internet, tido, makan, tido, makan...etc hasilnya ONE GIANT PACK!! eh eh, jgn konfius pulak, x lah giant sgt pun, bdn masi normal ngan ketinggan lagi lah(nak cover sikit huhu) cuma naek 3.9 kg jeh... Yang penting sekarang cuti 2 bulan ni, saya Ritz akan berikrar memastikan badan saya tak ada celah bantal yang berlebihan lagi! Tu ikrar seorang perwira kekeke .. tp the interesting part is, semasa surf internet, jumpa satu video interesting, hanya buat 8 minit setiap hari jeh dapat 6 pack.. betolkeh? HARUS cuba ni!!



P/s: Idea nak kuruskan kan badan ni muncul kt otak selepas tgk The Biggest Loser...imaginelah pesertanya boleh ilang sampai 200 kg !! If i lose 2 kg pun susah haha

Monday, May 11, 2009

Speanding 5 Hour to read almost 50 blogs!!

Spending 5 hours to read other people blogs!! am i crazy or what!! AAAAAAAhhhhhh!!!! But who care, I love to read about their ways of lifes anyway especially yang funny kerek one!! Anyone who know blogs about gadget??? PLEASE!! If u tell me, i will give .... adalah...hehehe

BlogWatcher: Aku ->Pelukis<-(5/5)




CREATIVE AND FASCINATING pics a simple words to describe this blog!! jarang sekali kiter boleh jumpa blog Malaysia yang mempamerkan kekreatifan artistik yang sgt tinggi tuk ditonjolkan dalam sesuatu blog...High-resolution art works scanned from the author brains.. Dengan kunjugan pelawat mencecah 5 angka.. Blog ini adalah sgt2 sesuai diberi 5 bintang...

About Author...
" Aku bukan manusia serius. Aku amat suka meconteng , mengeja-geja buku dan menonton wayang lebar. Jangan tertipu dengan wajah baik aku. Sebab mulut aku kadang2 amat jahat dan nakal sekali "---------enough statement to describe the brain of the author in viewing things in new ways or from a different perspective...^-^

Yang menarik tentang blog ni, kebanyakan pics nyer adalah berkaitan ngan gambar abstract.. setiap gambar tu memang byk teka teki... biler i tanya member yang kerja bhgn photographer ttg ape tu abstak, jawapanya pun abstark gak iaitu : "art that reject representation and have no starting- or finishing-point in nature" aku pun buat2 paham jeh lah tp yang penting I like the abstract kind of pics!! tahniah diucapkan kpd penulis blog ini kerana menghasilkan blog yang CoMel(sorry ah tak reti nk describe sbb bukan org seni) ni haha!! memang comel perghh..

BlogWatcher: Dunia Sebelah Zara (4/5)



A blog that show the creative and critical thinking of the writer... Blog ni memang lawak giler!! Harus dikunjungi!! Dengan follower yang telah mencapai 3 angka so memang layak lah blog ni diberi 4 star dari 5 star...Uf u notice every entry menggunakan ayat yang kreatif mewakili sesuatu contohnya chicken chop = ayam cincang and bla bla bla... The writer really think out of the box!! Cool babe...
Criteria given by BLOGWATCHER!!
1. Have a Point
--Terlalu byk blog kat malaysia ni yg dijadikan online diary but shafaza blog not only reflect about his diary but more into fantastically interesting life, she had become fantastically popular doing this...
2. Design
--Design is simple but creative... that enough for me!
3. Talk to her reader
--If someone takes the time to read your blog and leave comments, you can spare 5 seconds and at least say thank you and that were done by shafaza!!. If I leave comments on your blog and you don’t at least acknowledge my existence, I leg it to another blog...that for sure haha..
4. Blog Frequently
--Up to date blog, each day will have a new FRESH post!! More often she capable of posting to her blog, the better off she will be. Daily is always best!! Setiap hari post benda baru, memang tak kekeringan idea ah babe ni..RESpek yoh!!
5. Brainstorm headlines
--Tajuk entry merupakan refleksi pertama penulis blog tp sayang that rest of us haven’t been blessed with such skills... Some of the headlines of shafaza kind of out of the entry.. that why i cannot leave a star in this aspect.. I mean some not all okay!! jgn konfius pulak!! kang kena karate oleh penulis blog ni huhu...
With this i award this blog:

Yeap, I love to read Malaysian Blogs!!

I am a BLOGWATCHER (Malaysia Blogger)

My friends always ask me, y every time i open my laptop. I must surf other people blog.... not like my friends which spend more time on their friendster, facebook or myspace..yeap... Simple answer... I am a BlogWatcher... I READ people blog then if I find it is interesting, I appreciate the blog by adding COMMENT...^-^

Thursday, May 7, 2009

Nasi kerabu punya hal!!


Ni nak cite sikit, ader member sayer ni, setiap malam jeh makan nasi kerabu, every dinner makan nasi kerabu!! sakit ati jugak tgk, sedap sgt keh nasi kerabu tu.. for me, nasi kerabu ni sesuai makan hari rabu jeh sebab tu kan dipanggil Nasi-Ke-Rabu kan kan kan!!.. lain hari makan lah nasi laen kan..tak kisah lah makan nasi kejumaat keh, nasi kesunday keh atau nasi kemonday keh yg penting bukan nasi kerabu, kang jadi otak tukar biru baru taw,
tp member ni memang otak blue pun huhu.. ^-^

Welcome to my club...


Necktie+Gift Box= RM 16.00..budget ok pergh..


Necktie bersempena tema cintailah alam sekitar kite

Today I would like to welcome a new member in my Ritzphil Necktie Otai Club... His name is Uncle Hijau Leno..huhu poyoh jeh bagi ucapan.. apa yang penting ialah hari ni my mummy belikan saya necktie baru, taklah mahal sgt tapi amat bermakna sebab my mummy yang give(sebab benda free gak lah hehe)..She know that my hobbies were collecting necktie just like my dad who also love to collect things but setem lah.. For me, the design necktie come first cause the unique is the key in buying necktie for my collection.. entah berapa byk dah necktie dalam koleksi saya tapi 1st time dapat jenama Leno, sebelum ni padini, john master, giorgo armani etc sampailah ke necktie kedai rm5.oo pun ader.. price second matter..design 1st.. dgr kata member saya leno ni kualiti tak berapa tapi design smart,,. i agree with him... huhu... ader sesiapa nk jual necktie atau nak campak keh...bgtaw sayer jeh ok!! Peace!!

Wednesday, May 6, 2009

Coursemate+best + giler2= Fauziah Salleh

From left: Din Poyoh, Tom Cruise@Ritz Phil, FAUZIAH SALLEH, Rad Jari Kecik..


Brad Pitt@Ritz Phil and Fauziah Salleh

Huh so long already i left behind this blog... ni gara2 exam punya hal lah ni so dont be angry with me, p marah exam tu especially si exam yang bernama Instrumental Analytical Chemistry, so so susah!! dahlah soalan byk out of syllabus (pandai2 jeh aku assume out of syllabus huhu)... Anyway the second friend dlm blog i want to introduce is Miss Fauziah Salleh..Bukan Fauziah Lattif yeh..senang jeh nak diffrentiate 2 fauziah ni, seorng hitam byk, seorg lagi putih byk huhu..jgn marah yeh yah(taw kau akan bc post ni)... Fauziah ni memang sporting giler.. kutuk setinggi gunung everest pun dia tak terasa sbb dia tak kecik hati coz hatinya selebar saiz badannya wakakaka ..acah jeh huhu.. Ok ok seriously dia memang baik sgt and lawak gak terutama bab bab cakap english ni, Fau mmg hebat dalam mengkombinasikan slang kelantan ngan english UK..hehe contohnya Canada boleh jadi Kanedeh.. wakaka tp beta mmg respect giler lah dye ni sbb dia mmg sgt bekerja keras tuk memperbaiki dirinya! All the best! Yang penting sekarang dia ader bf gaji 4 angka+kerja oversea+tinggi+ensem lah gak+org kelantan(satu negeri la)etc.. tulah tak boleh duduk diam sbb nak kahwin cepat dan dpt 10 anak kembar... betol pergh..hehe...above all..thanks for becoming my friends..really appreciate it ...^-^

P/s: Pembetulan, badan Fauziah taklah besar sgt seperti disebut dalam entry..badan nyer standard size jeh...segala kesilapan amatlah dikesali...uwahh