About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Tuesday, July 28, 2009

Jumpa hantu lagi!!


✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
P.s: Maaf bah, tak dapat taip bah, demam bah.. Tapi bukan demam VAVI bah..kenapa bah, Kenapa bah kau berubah(selit lagu stacy sikit ^-^)!!

P.s.sCepat komen bah, supaya saya sembuh bah!! bah bah bah!
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

Wednesday, July 22, 2009

3 perkara yang korang tak tahu!!

Watak: Kucing nama Suresh dan Kucing nama Shanti
Scene: aras bilik aku
Mangsa: habis buat bising, aku nak tido pun susah giler! Dahlah esok ader test!!
Masa : 1.20 AM
Konfrontasi antara dua kucing tu telah mewujudkan 3 teori bijak aku.. bijak kan(hah, aku nampak korang angguk, betol lah tu )
Ader 3 kemungkinan kucing tu gaduh..

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
✖a. Ejek mengejek dan gurau berlebihan
Shanti: kucing buangan !!! tak tahu malu punya kucing!! Miaw!! Miaw!! Kucing muka setan!! Miaw!!
Suresh: Oi minah, kau tu kucing kurap,, sial nya betina kurang ajo…miaw!!MIaw!! Miaw!!
Sambil tarik rambut , ehh salah ., tarik bulu hah..

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
b. Test vocal nak masuk Cat Idol
Suresh: Gemilang itu semakin pasti ku gengam!!!! MIAW!! MIAW!!MIAW!!! Gementar harus jangan jiwaku harus bertenaga!!! Wooooooo…meowww!!!!!!!!
Shanti: You can stand under my Umbrella.. Miaw miaw mi mi mi( ala2 mcm Ella ella eh eh eh) ..Under my umbrellaaa…

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
c. Beromen
Paviti: Cepat lah bang, laju lagi… laju lagi..tUT TUT tTUUUTTTTT..----maaf, saya tak patut masuk teori ketiga ini!!

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

P.s: kot laa ada tuan punya kucing shanti & Suresh kaler kelabu/hitam dok kat area asrama aku yg kehilangan kucing, jgn la laporkan ke balai berhampiran ek… kucing anda selamat di tempat yg baru… dan mungkin dia lebih bahagia di sana… hehehe…

Sunday, July 19, 2009

Makan Bangkai!!!

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
Cupin: Dik, dik! Jom maen teka-teki!!
Cipin: Jom! Jom!…abang dulu!
Cupin: Ok ok..Dalam banyak2 bangkai, bangkai ape yang boleh dimakan??
Cipin: Huhhh?? Pelik noh.. ermmmm…adeerkeh bangkai boleh di makan hah..
Cupin: Aderlah, sedap jeh!
Cipin: Adik akun..pelah jawapannya??
Cupin: Bangkai…..bangkai …BANGKAI AYAM!!! Keke
Cipin: Huh??##$%, abang giler keh ape, mane ade org makan bangkai ayam!
Cupin: aderlah, selalu jual kat pasar malam hah.. semalam kan baru beli..
Cipin: Hah?! Tu bukan bangkai ayam lah… tu RANGKA AYAM lah bang oiiii..
Cupin: Oh yekeh… dah tukar nama yeh ..tak perasan pulak..
Cipin: STUPID PLUS PLUS btol!!! “-*

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

Thursday, July 16, 2009

Jumpa Hantu!!!

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
Cite ni dicite oleh mat yg kerja sebagai ex-sekuriti di kilang.

Pada satu malam 4 tahun yang lalu, ..semasa mat balik naek motor kul 12 pagi habis sif..

Dia pun tak berapa ingat malam tu tapi yang pasti bila dia lalu satu simpang dekat hutan tebal, dia nampak seorang perempuan gemuk memakai baju batik putih(betol obesity! Tak tipulah!!) melambai2 di tepi jalan…

Mat sgt kesian ngan pompuan sihat tu tetapi bila mat berhenti di tepi jalan nak bagi tumpang…keadaan sekeliling mat tiba2 berasa sejuk…seram giler....Pompuan tu tanpa ditanya dah pandai2 naek moto mat..(Erm..budi bahasa budaya kita???)..

Mat: Erm?? Dik??
Perempuan: Rumah kiter di atas bukit yang dekat dgn kuburan cina tu…


Mat hanya mengangguk dan meneruskan perjalanan. Sepanjang perjalanan, bulu roma mat menegak bagaikan kawat puteri islam…
Mat bersuara: Dik tinggal sana keh?

Perempuan tersebut langsung tak menjawap tapi rambutnyer yang bagaikan iklan model rejoice menyentuh bahu mat telah melajukan lg motor mat ..

Tiba2 mat berasa pompuan yang aneh tu telah ghaib dari cermin sisi moto …tetapi moto tetap berasa berat seperti ader orang membonceng..

Bila mat menoleh ke belakang tuk kepastian..

Mat terkejut! Lalu berhenti sebab terkaku..

Lepas 2 minit....
Sambil meminta maaf, mat memapah balik pompuan gemuk yang jatuh tergolek ke belakang tu balik naek motor dan hantar balik rumah…
Tamat
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
P.s: Pompuan gemuk tu bukan hantu..^-"✖

Friday, July 10, 2009

Cikgu Gaduh!!


✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
Cikgu: Pelajar2 sekalian, ingat 1 + 1 = 2!
Man: Cikgu! Cikgu! 1 + 1 ialah 1 lah cikgu!!
Cikgu: Huh? Man, sebagai contoh cuba tengok pensil ni, kalau 1 pensil tambah lagi satu pensil jadi 2 pensil kan..
Man: tapi cikgu…
Cikgu: (budak ni, byk betol songeh!!)..yeh man, ader soalan lagi??
Man: Cikgu! Sebagai contoh bila 1 titisan air diletak di atas 1 kuali panas bersamaan dengan 1 kuali kan cikgu!
Cikgu: erm.. (sambil lihat sekeliling kelas)..Man.. Sebagai contoh satu pemadam campur satu pemadam sama dengan 2 pemadam kan, Jadi 2 lah..
Man: Cikgu! Cikgu! Sebagai contoh, satu titik air atas meja dicampur satu titik air lagi masi lagi satu titik air lah cikgu!!
Cikgu: (Cuak..)Ermmmm….
Triiiiiingggggggggg!!!!!!!! >>Masa rehat
Cikgu: Ok kelas, boleh p rehat sekarang…(Alhamdulilah, aku selamat!!!)
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

Monday, July 6, 2009

Emosionalisme!!

▄▀▄Ha… ada story!▄▀▄
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
Bebe: Yam!! Kau sental tak ketiak kau semalam? Apasal macam ikan masin basi! Siap tercium dalam radius 10 meter!!
Suriam: Hoi! ketiak aku masam ker, berhutan ke, kau peduli ape..aku pon manusia jgak! Ada feeling!
Bebe: Apasal tiba-tiba pulak emosionalisme ni!!

Suriam dan Bebe dah tak bertegur dah..
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
Pesan ritz cuma satu, berpadalah2 dlm mengatakan sesuatu. Jangan keterlaluan sehingga menggangu-gugat keamanan & kesejahteraan orang laen..Okay..Chow!

P.s✖ Untuk maklumat, ketiak gue wangi yeh..kalau tak percaya, datang sini cium ketiak gue..^-^ betol kan kan kan!!✖

Friday, July 3, 2009

Mum Vs Sale!

▄▀▄Alkisah lah satu hari lagi…▄▀▄
Mum: Ichat oh ichat… turun jap…
Ichat: Yeh mum, tgh tgk video ni, jap lagi saya turun .. naper??
Mum: Ni hah, tadi mak nampak ada sale ni jadi mak belikan lah, muat tak ngan ichat ni??
Ichat: (mesti baju lagi ni??) hah muat lah tu, berapa byk mum beli??
Mum: 6 jeh dah murah kan..
Ichat: 6!! Biar betol, byk nyer!!
Mum: hah ialah, ader kaler putih, merah, hijau.. erm..pink pun ader gak tapi pakai jeh lah pink ni sebab dah sekali, takde org nampak pun nanti..
Disebabkan ayat mummy yang memusykilkan tu aku cepat2 turun ke bawah…
Ichat: (terkejut dengan apa yg saya nampak) Mak!! BO…BOX…BOXER…Eeee..mak ni, tahulah saya beli nanti, malunya kalau org tahu ni!! Jatuh water face karang!!
Mum: yelah, dah mak nampak boxer kau dah ber*^$#%%%&*(tut tut tutttt..harus ditapis!!), hah cepat lah p try..nanti tak muat membazir jeh beli!!
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

P.s: Ichat itu bukan saya!!
P.s.s: Ichat tu bukan bukan saya!!!
P.s.s.s: Ichat tu bukan saya lah!!!

Thursday, July 2, 2009

Li pikir lah sendiri!!


Baru baru ni ader member saya cite pasal die menang main nombor, agak2 empat angka lah gak die menang..
One month later, dengan penuh semangatnya die menceritakan bagaimana die spen-der money…

RM2500✖Sport rim keta yang berkilat menusuk mata!!
RM1300✖tempat duduk keta yg siap ada span lagi so duduk mcm terapung lah kot!!
RM1200✖Ekzos keta yang 5 km pun boleh dengar!!
Bla..bla…bla n other lah yang saya tak hingat lagi!

Semalam tiba2 pulak die hantar sms..
A✖ Besok teman aku p kedai hp!
R✖ Apsal, hp kau rosak keh??
A✖ Nope, tlg aku carikan hp murah-murah tuk anak ku yah..
P.s:: Anything yang anda pelajari dari kisah ini? Munkin ada, dan mungkin tak ada apa-apa…terserah…