About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Saturday, May 1, 2010

Panduan Elakkan Dikacau Antuuuuu Waktu Tido...

Tidur ramai2 lepas tu jgn tido paling tepi tapi pastikn tido di antara kawan2 korg tu, so yg kena sakat nanti adlh kawan korg kaaannnn..

Bawak tok sami ngan bomoh tido sekali, antu takut ngan 2 org ni, so takdelah alasan korg dikacau antu.

Letak gambo korg kat atas katil, korg tido bwh katil..so antu tu kacau gambar tu jer ar..korg boleh safe tido bwh katil..

Tido pakai kostum antu, kalau boleh pakai kostum yg lbh buruk dari antu, kemungkinan antu akan trauma bila nampak korg lagi buruk 10 kali ganda.

Last sekali, korg yang membaca ni jgn isau lah, korg takkan dikacau antu punya. Y?? sebab hantu takkan kacau geng nya sendiri..muka mcm antu korg ni kemunkinan besar mengkofiuskn antu2 tersebut..so dun worry babe..hiii.. ~~>joking hihi

P.s: Sorry everybody!! Baru cuti, so skrg saya ad lebih masa menulis blog utk anda semua..siapalah saya tanpa anda semua!!! ~~>badjet mcm salahbriti lah ni.

Sunday, November 29, 2009

Miss Keh??

Alkisah lah seorang dara yang cantik lagi rupawan tapi tahap kebodohannya agak kritikal, disebabkn tulah seeloknya dia dikenali Sunti telah menang Miss Kampung Kelapa 4 Tahun berturut selepas Mak Cik Goyah pencen dari pertandingan…

One day, Sunti pergi ke Kedai Pak Pesot tuk beli kelapa.

Sunti: Kelapa sebiji, tak nak kulit

Pesot: Buat aper kelapa ni Miss Sunti..

Sunti: Entah, bapa suh beli.

Pesot: Kelapa dah habis Sunti, kalau nak Sunti p lah panjat pokok kelapa tu, pak cik bg free.

Sunti pun dgn semangat panjat pokok kelapa tu bila terdengar perkataan FREE.

Pak Pesot dengan penuh berahi pandang ke atas, menikmati panorama hutan tebal yang berbukit bukau … kebetulan emak Sunti lalu kedai Pak Pesot selepas balik dari forum gossip..Dengan terperanjat mak sunti menjerit melihat anaknya panjat pokok kelapa.

Emak: Suntiiii!! Dia orang nak tengok seluar dalam kau!!

Sunti: Ye ke mak?. Er.. Er.. Takpe mak!(Sunti menjerit balik) Sunti tak pakai seluar dalam pun!

Monday, November 23, 2009

Sangat Kesian !!!

Ayah: adik, cepat! Selamatkan diri sebelum gunung satu lagi meletup!!

Adik: tapi ayah, ayah macam maner?? Adik tak boleh pergi tanpa ayah!!

Ayah: PERGI !!!! Saya kata PERGI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Badan adik dah berpeluh-peluh. Lava yang berwarna putih meletus tegak tinggi. Menggelegak. Blup, blup, blup..

Lereng-lereng runtuh satu persatu. Adik kena cepat. satu gegaran yang kuat seakan gempa bumi. Adik terjatuh dan hampir-hampir saja termasuk dalam kawah yang besar…

Lautan lava putih di bawah makin lama makin meninggi. Lava putih tersebut diikuti oleh lava berwarna merah…blurp..blurp… Adik jerit, "Ayah!!" Tapi ayah terus dtelan oleh lava putih.Adik lompat dari satu batu ke satu batu dan akhirnya sampai di satu kawasan rata. Di tepi dinding gua tu ada satu lubang hitam kecik. Di situ, adik masuk untuk menyelamatkan diri…

:

:

:

Arghhhh!!! Jerit Pesot dengan gigihnya memicit Jerawat yang dah cukup masak depn cermin… Pesot menahan kesakitan yang amat sambil memicit sehingga lah keluar cecair kaler puti dan darah..GIGIH sekali!

Saturday, November 21, 2009

Blogger jadi Model Jepun!

Waduh! Waduh! Dah lama beta tak mengupdate blog beta ni tapi tetap bersyukur sebab tetap ramai peminat (erm..ada fan keh??) tak enti2 melawat blog I ni..sebenarnya bukannya aku x ad idea but i balik bersekolah so very2 busy…but I ttp syukur gak sebab sem ni dapat gak dean list lagi ke 6 haha..ok straight to my crazy writing..

!!Pencarian Model Malaysia bermula!!
1. Korang nak jadi model? Kebetulan, kebetulan sahaja, kitaorg mencari model untuk tuk antar ke Jepun!!

2. Muka korg mestilah meletop! Extreme Super Duper Ultra Hard High tip-top dan mantop!

3. Mesti pandai! EXAM mesti markah 100% (kalau BM 30%, Sejarah 20%, Math 30, Bi 20% hasil tambah semua =100%.erm.. boleh lah jugak!)

4. Yang kureng menepati criteria atau tak MEMENUHI syarat then akan MEMENUHI tong sampah mickey mouse I, sorry to say.. U Rejected!

5. If selected, kitaorg akan jadikan korang model full time, part time merangkap cleaner dan korg boleh jadi femes macam Richeal Phil atau Amber China. Betul, Betul, Betul!


6. Jika korang fikir korang layak (katakan YES dalam hati), hantar kan ke….malaysiancleaner@cleaner.com


P.s: Oh yah, P Jepun tak ada life insuran ok!! Sb Jepun tu selalu ada raksasa, nanti kalau terperangkap dalam pertempuran Ultraman dan raksasa, insuran tak tanggung k!! self service k!!

Saturday, October 10, 2009

Tema: Jalan Raya Sesak( tak sesak sebenarnya bu-wekk)



Posted by Picasa

Nantikan tema seterusnya ya, pokok-pokok besar.



Posted by Picasa



Posted by Picasa

Sunday, September 20, 2009

Cuba Elakkan Baca!!

Versi Petronas
Aiman: Ayah, ni burung aper?
Ayah: Ni burung murai...

Aiman: Burung aperr??
Ayah: Burung murai

Aiman: Burung aper????

Ayah: Burung murai sayang...

Aiman: Burung aper....
Ayah: Burung murai nakk...
Versi Siput pulak(Ehsan SMS )..
Aiman: Ayah, ini Siput apa?
Ayah: Siput babi sayang...

Aiman: Siput apa?

Ayah: Siput babi nakk..

Aiman: Siput apa?

Ayah: Siput babi
Aiman: Siput apa?
Ayah: Siput babi...
Anak: hehehehe(anak gelak gelak pulak)....Siput apa?
Ayah:
SIPUT LA.....BABI! SIAL!!!!!!!!
Versi MAK Saya
Anak: mak, tu burung ape?
Mummy:
Burung Murai, nakk.
Anak
: Burung ape?
Mummy:
Burung Murai.
Anak: Burung ape?
Mummy:
Burung Murai.
Anak: Burung ape, mak????
Mummy
: EEEEeeee!!!! BURUNG BAPAK KAU PANDAI !! TULI BETOL!!! BIKIN GERAM!!!!!!!
Anak: Burung Bapak??? (Bila umo aku 18 bulan baru paham maksud ibu)..

Esok nyer saya tanya mak soalan sama tapi telur apa pulak...
jawapan mak sama dengan dialog atas cuma perkataan burung tu change to telur...
do u get it...)-_-(
P.s:::::burung ayah tu maksudnya burung murai binatang kesayangan ayah punya..ish ish ...kau jgn pikir benda laen pulak! sumpah kau jadi peti ais karang ....

Saturday, September 12, 2009

Raya! Raya! Jom p Kuburan!

Photobucket

Khabar semua?
semoga jauh dari selesma VAVI! First time letak gambo beta kat blog ni hah...tu pun eklusif tuk raya edition jeh kekeke..
Besalah low profile jeh ...

-hah? ape?? Muka i mcm lelaki terkiut sensasi....bio betol!! hehe ✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖ Raya ni pulak, tajuk entri saya nak tulis pasal p kubur, bukan cite antu lah! Waktu Raya jeh, confirm menjengah kubur kan.. dah nama setahun sekali, mesti korg selalu konfius kubur mane korg nak ziarahi sebab semua kubur sefesyen jeh design nyer! apa kata korg try proposal i ni....
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖ 1. Try pasang sistem gps kat kubur tu, kan mudah.. save coordinate sekali kat hp 3Gajah (3G) korg tu hah..
2. Korang tempahlah papan tanda atau buat banner sendiri lg mudah.. lagi cheap...letak nama arwah dan colour biar terang sikit macam oren menyala atau glow in the dark keh??

3. Lebih senang, buatlah satu kaunter pertanyaan kat kubur, kalau ramai orang, buat lah sistem giliran nombo macam kat bank tu kan...

4.Last sekali, khidmat tourist guide atau nama komersial sikit "kubur guide".. tanya jeh dia, biar dia yang tunjukkan jalan...macam pekerja hotel tu lah!

Amacam? pintar tak i huhu!

P.s: apa yang penting? Kejesame! Apeee yang penting? Kejeeeeeesame! wonderpet! Wonderpet!

P.s.s : Apa yang penting? Buku agama!!!! Apa yang penting? Solat bersama!!!! Wonderpet pun boleh bawa kiter ke jalan yang benar...kan kan kan...


P.s.s.s: SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA BLOGGER!!

Thursday, August 27, 2009

Wat u should do! U should...

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

Perkara yang perlu anda buat untuk sambut KEMERDEKAAN MALAYSIA!! Bukan sunat! Tapi Wajip!
1.Tak kisahlah keta pinjam, keta sewa, keta rosak, keta sorong, keta api, keta kebal… semua korg wajip letak bendera!

2.Selebret Merdeka ni setaraf ngan raya, so kalo esok merdeka, cepat2lah tukar sofa baru, peti ais, tv plasma, pinggan, pasu, pagar umah, lampu Kristal..lalala..dan gf baru> Ops! typing error!

3.Jahit kostium merdeka. Especially kaum India, beli siap 10 meter kain! Nak gulung badan buat sari guna 10m kain tu entah cukup ke tak? Apelagi sedozen anak=120 m kain!

4.Anti penjajahan! Sempena bulan kemerdekaan ni, haram kan penggunaan barang jepon! Maksudnya, sebulan NO selipar jepun, NO movie jepon, NO Toyota, NO naruto, No toshiba lalala…(makan sushi dikecualikan sbb tu x dapat dielakkan..huhu)

5.0n merdeka nite..wish merdeka semoa org mcm wish birthday.. Tak paham ayat ni…Ok2! Sebagai contoh! Jumpa apek jiran, cepat2 wish “Selamat Hari Merdeka uncle Wong, minta angpau. ” ..dapat juga free angpau atau free kick Kankankan!

Harus buat taw! Mesti patriotic sikit..kalau lu tak buat, aku suruh Samurai tu serang hang baru taw!

p.s : Samurai=Warga yang pakai topeng H1N1!
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

Monday, August 17, 2009

Jangan Baca! Bahaya!

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
Pada suatu hari…
Sambil termenung….
Saya memikirkan keadaan diri saya..
Adakah kehadiran saya…
Telah membawa sesuatu yang bermakna kepada ahli keluarga saya…
“Pit pit pittt!”…bunyi handphone nokia satelit saya berbunyi…
Oh rupanya sms dr adik kesayangan saya…
Sms tu berbunyi…
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
“Semalam saya telah bermimpi yg Tuhan tgh mengira bilangan malaikat di surga, ternyata ada satu masalah besar...
Surga telah menjadi kecoh disebab malaikat yang paling murni dan baik telah hilang….
Sssshhhh…saya nak bagitaw awak satu rahsia dan tolonglah jgn bagitaw org lain…malaikat yang hilang tu sebenarnya tgh baca mesej ini sekarang…^-^ ”

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
SMS tersebut telah menyebabkan hati saya tersentuh..
Apakah yang patut saya jawap…
a. Terima kasih adik, awaklah malaikat tu sebenarnya..
b. Terima kasih adik, adiklah malaikat yg cantik sekali..
c. Terima kasih adik, akan abang simpan mesej ni selama-lamanya…

Oh… manakah harus saya pilih…
Pit Pit pittt..sms masuk lagi…
Sms tu berbunyi…
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
“Beruang masin!~ adik salah hantar mesej, abang jgn pulak perasan malaikat tu abang..EEeeee..pleeaassselah.. Wokeh! Chow!"
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
Apakah patut saya jawap..
a. Bangsat kau! Putus terus hubungan adik-bradik!
b. Setan betol lah kau! B*b*! tut tUt tutt…
c. OKU! muka n badan macam badak sumbu yg extremely gemok!

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
P.s: Glossary::::
Nokia satelit=Nokia 335O
Beruang Masin: Teddy Bear yang yang paling handsome keke

Friday, August 7, 2009

Erik...7.8.2006

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
Erik..
You went far away to study again...
You graduated but I was not there to see...
You started to work and was so happy...
Then you collapsed and was in ICU for 32 days...
You never woke up...
Now you are gone forever...
you never even said "Goodbye"...
I know that life is not permanent but having and losing you make me sad...
Three years had passed and tears still linger...

"I maybe laughing on the outside but I am crying in the inside"

7.8.2006.....Three year had passed Erik.. I still miss our friendship... -_-

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
P.s:Special entry for my best ever friends..Erik...

Tuesday, July 28, 2009

Jumpa hantu lagi!!


✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
P.s: Maaf bah, tak dapat taip bah, demam bah.. Tapi bukan demam VAVI bah..kenapa bah, Kenapa bah kau berubah(selit lagu stacy sikit ^-^)!!

P.s.sCepat komen bah, supaya saya sembuh bah!! bah bah bah!
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖