About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Thursday, August 27, 2009

Wat u should do! U should...

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

Perkara yang perlu anda buat untuk sambut KEMERDEKAAN MALAYSIA!! Bukan sunat! Tapi Wajip!
1.Tak kisahlah keta pinjam, keta sewa, keta rosak, keta sorong, keta api, keta kebal… semua korg wajip letak bendera!

2.Selebret Merdeka ni setaraf ngan raya, so kalo esok merdeka, cepat2lah tukar sofa baru, peti ais, tv plasma, pinggan, pasu, pagar umah, lampu Kristal..lalala..dan gf baru> Ops! typing error!

3.Jahit kostium merdeka. Especially kaum India, beli siap 10 meter kain! Nak gulung badan buat sari guna 10m kain tu entah cukup ke tak? Apelagi sedozen anak=120 m kain!

4.Anti penjajahan! Sempena bulan kemerdekaan ni, haram kan penggunaan barang jepon! Maksudnya, sebulan NO selipar jepun, NO movie jepon, NO Toyota, NO naruto, No toshiba lalala…(makan sushi dikecualikan sbb tu x dapat dielakkan..huhu)

5.0n merdeka nite..wish merdeka semoa org mcm wish birthday.. Tak paham ayat ni…Ok2! Sebagai contoh! Jumpa apek jiran, cepat2 wish “Selamat Hari Merdeka uncle Wong, minta angpau. ” ..dapat juga free angpau atau free kick Kankankan!

Harus buat taw! Mesti patriotic sikit..kalau lu tak buat, aku suruh Samurai tu serang hang baru taw!

p.s : Samurai=Warga yang pakai topeng H1N1!
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

34 comments:

EN.ROBOT said...

hehe,.,.,cambest je klu leh mntak angpau,.,.~

Da' daffodil D said...

hoh. ape plak samurai? tu bukan waspada ke? haish

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To en. Robot; kalau bagi angpau hijau together with angpau merah lagi best kankankan

Ejay said...

member aku beli kereta bln merdeka ni dpt percuma bendera m'sia.

kan best kalo beli bendera dpt percuma kereta. heh.

yaaa rite~!!

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To da'daffodil..
tu bukan ninja samurai keh!

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to ejay...
Masuk tandas pun bayar 20sen, hang ingat semoa percoma keh! era percoma dah berlalu ejay..

sis_nita said...

kete kita dah letak jalur gemilang dah pon.. :)

Sis-Lin said...

hepi merdeka yek..
merdeka! merdeka! merdeka!

tp nk gi sambut tu,jgn lupa pakai face mask k...

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to sis nita...
keta dah, baju pulak biler nak buat haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to sis lin..
betol, nak jadi samurai ninja hehe

imHepPie said...

bagos2 akan dipraktiskan muahaha..

errkk keta menan aci x???

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

imheppie: eh keta menan yeh?? jap jap tanya dulu mak aci ke tak yeh...kang aku jawap ok! hehe

ZARA 札拉 said...

hehehe~

tu kira samurai ke syg oit?

amboih~

Ritz sayang, aku punya Yahoo! kena hack, so kalau ada apa2 mau gosip, sila carik aku kat lordzarasean87@gmail.com...

BTW, kalau ada FB, sila add aku junior ku tercinta! aku simpan elok2 Pooh itu!

khucaie said...

No.3 tu mcm racist je statement kau.tak 1malaysia la cmni.. :P

RiNiE said...

Hi Ritz...

Happy merdeka......

nak tny sikit..awak pegi seminar ITF ek kat Cameron highland arituh...my frenz tercapture kat awak nya pic...hehehe

Afzainizam said...

Salam ramadan almubarak selamat hari kemerdekaan dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/
salam singgah ye.. salam kenalan dari kami.. kalu nak dapat angpau tunggu raya lah klu hari kemerdekaan cuma kita ni dapatlah laungkan semagat kemerdekaan pada negara.. Merdeka... Merdeka.. Merdeka...

WaNnY said...

im one of the samurai. mwahaha

shah_ariel said...

happy merdeka..

nk mntk gak r ang pau merdeka kat ritz ble..huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to zara:
sampai ada org hack yahoo zara. pergh mesti zara ni artis tulah dihack ..chewah haha...
Hah, nanti saya add kat fb... jgn lupa add saya gak taw huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

ti khucai...
statment 3 tak de kaitan agmaa dan politik...so takde kaitan racist hehe ... kenapa, hang terasa keh?? huh

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to rinie:
happy merdeka, takot siot nampak hang angkat rifle huhu..
seminar kat cameron highland?? salah org kot... last seminar tkd saya pegi kat batu pahat ngan master tan check si..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to afzainizam...
merdeka merdeka... ngan korang tak yah mintak angpau , mintak terus sebiji keta huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to waNny:
oh..welcome to Samurai Exclusive Club... by joining this club, u get free mask huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to shah_ariel..
angpau takde tapi free kick aderlah, nak tak??? free siot huhu

RiNiE said...

biasala tuh angkat rifle..semangat kemerdekaan mau ada ...hhahhaha..hmm..maybe kot tersilap...cuma ternampak pic awak kat photobucket tuh...ka orang lain...hehehhe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To Rhinie:
eh takkan ader sama muka, muka aku ni limted edtion taw,, kekeke..
photobucket maner yeh??

imHepPie said...

amacam mak ckp aci ke x keta menan???

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to imheppie..
mak gua cakap, keta mainan yang mahal atau murah?
Mak gua tanya juga ni imheppie memang takde keta sebenar keh kat umah..kesiannnya, nanti mak gua bagi sebiji keta..nak tak ??

alhariesz said...

pasang bendera kat keta tu mmg idea bagus, tapi kekadang sedih gak kalo lalu kat jalanraya nampak banyak bendera2 kecit tu bertaburan ditiup angin...pahtu dilanggor plak dek keta2 lain.... T_T

jadik petua kalo nak pakai bendera kat keta tu make sure speed keta anda tak exceed 80km/j.... kalo lebih, mungkin bukan stakat bendera yang terbang...ngan nyawa2 korg skali melayang...muaahahahaahahahaaaa

MERDEKA!!!

naqiubex said...

Huih.. saya tak buat satu pun... Patut ada samurai datang jumpa aku tadi.. haha.. just kiddin!

razor said...

mak aih..

raja patriotik sungguh..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to alhariez..
erm.. mak oi.. panjang sunnguh comment anda... sangat bagus! awak memang follower yang rajin dan komited!

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to naqiubes...
samurai tu llaki keh pompuan... kalau pakai full package termasuk penutuk kepala sekali tu pompuan lah tu huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to razor..
putera tengku patriotik yeh, bukan raja yeh.. keke