About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Saturday, September 12, 2009

Raya! Raya! Jom p Kuburan!

Photobucket

Khabar semua?
semoga jauh dari selesma VAVI! First time letak gambo beta kat blog ni hah...tu pun eklusif tuk raya edition jeh kekeke..
Besalah low profile jeh ...

-hah? ape?? Muka i mcm lelaki terkiut sensasi....bio betol!! hehe ✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖ Raya ni pulak, tajuk entri saya nak tulis pasal p kubur, bukan cite antu lah! Waktu Raya jeh, confirm menjengah kubur kan.. dah nama setahun sekali, mesti korg selalu konfius kubur mane korg nak ziarahi sebab semua kubur sefesyen jeh design nyer! apa kata korg try proposal i ni....
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖ 1. Try pasang sistem gps kat kubur tu, kan mudah.. save coordinate sekali kat hp 3Gajah (3G) korg tu hah..
2. Korang tempahlah papan tanda atau buat banner sendiri lg mudah.. lagi cheap...letak nama arwah dan colour biar terang sikit macam oren menyala atau glow in the dark keh??

3. Lebih senang, buatlah satu kaunter pertanyaan kat kubur, kalau ramai orang, buat lah sistem giliran nombo macam kat bank tu kan...

4.Last sekali, khidmat tourist guide atau nama komersial sikit "kubur guide".. tanya jeh dia, biar dia yang tunjukkan jalan...macam pekerja hotel tu lah!

Amacam? pintar tak i huhu!

P.s: apa yang penting? Kejesame! Apeee yang penting? Kejeeeeeesame! wonderpet! Wonderpet!

P.s.s : Apa yang penting? Buku agama!!!! Apa yang penting? Solat bersama!!!! Wonderpet pun boleh bawa kiter ke jalan yang benar...kan kan kan...


P.s.s.s: SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA BLOGGER!!

26 comments:

ZARA 札拉 said...

err..kamu raya gak ke ritz?

=)

meh datang rumah sia meh~

drive lebey kurang 2 jam je~

hahaha~

azzaliena suziantie said...

selamat menyambut hari raye yek :P

imHepPie said...

hoihh..mende alah pa lak ltk tourist guide kt kubur neh??

sapa mau bayo hoho

Ejay said...

itu baju raya cina wei.. huhu.

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to zara..
mestilah raya sebab pose taw..huhu..
nak jemput saya keh??
boleh!
bawa satu spc boleh tak?? huhu..
meriah sikit!

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to azzaliena...
wish jeh keh??
paket ijau tu tak nak bagi keh??? huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to imheppie..
lah...yayasan imheppie lah...
sape lagi keke

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to ejay..
lah..kan sekarang satu malaysia...keke..
baju pun perlu satu malaysia ...keke

alhariesz said...

macam-macam.... HAHAHHAA... :D

Selamat Hari Raya bro...

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to alhariez..
u too..
jgn lupa kuih raya tu hantar kat sini haha

Siti Fatimah Nabihah said...

hoho.. slamat hari raya juga..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to siti fatimah..
thank you thank you...
nak duit raya??
Kuih raya keh??
baju raya keh? huhu

SasHa Lee said...

Selamat ari raya Riz..!!!
**nak duit rayo..hehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to sasha lee..
duit raya??? nak yang biru atau merah atau bentuk kaki ?? huhu

E.d.Y said...

solamat hari rayo

piECES oF ME said...

sy follower anda yg ke 138!!!

SELamat harI raya!!!

azli said...

Salam Ramadan dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam lembaran Aidil fitri Maaf zahir Batin sesungguhnya aku ade buat salah terkasar bahasa harap di ampun... salam kenalan…….

Lemang lontong ketupat laksa,
kuih semprit kuih koya,
Sebulan sudah lama berpuasa,
Tiba masa untuk merayakannya,

"Ramailah orang memasang pelita,
berbaju melayu cantik ceria,
Salam dihulur kemaafan dipinta,
Menyambut aidilfitri hari mulia"

Maaf kerana lama tak berkunjung diblog korang kerana aku kesibukan disaat kerja-kerja-akhir di bengkel.. sorry.. aku tetap mengingati kalian semua.. my friends.. sincere azli…

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to E.D.Y
solamot hari rayo gak...
doit rayo mano??

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to pieces of me...
sgt sgt dialu-alukan..
jgn lupa singgah selalu..
salamat hari raya

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to azli..
2 3 kucing berlari,
3 4 kucing berlari lagi,
hari pose 2 3 hari lagi
selamat hari raya lagi..

kuikui...sorylah, bm tak pass hari tu ... kuikui

ezasigadis said...

blog u meriah (:

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to ezagadis..
meriah??
wah?? macam pagi raya jeh huhu..

edda(",) said...

wah...
lawa baju rayaaa...
selamat hari rayaaa

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to edda..
keke.. nak tiru lah tu huhu
selamat hari raya gak!

atok said...

gile kacak. eheh

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

[atok] kacak keh haha