About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Thursday, August 27, 2009

Wat u should do! U should...

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

Perkara yang perlu anda buat untuk sambut KEMERDEKAAN MALAYSIA!! Bukan sunat! Tapi Wajip!
1.Tak kisahlah keta pinjam, keta sewa, keta rosak, keta sorong, keta api, keta kebal… semua korg wajip letak bendera!

2.Selebret Merdeka ni setaraf ngan raya, so kalo esok merdeka, cepat2lah tukar sofa baru, peti ais, tv plasma, pinggan, pasu, pagar umah, lampu Kristal..lalala..dan gf baru> Ops! typing error!

3.Jahit kostium merdeka. Especially kaum India, beli siap 10 meter kain! Nak gulung badan buat sari guna 10m kain tu entah cukup ke tak? Apelagi sedozen anak=120 m kain!

4.Anti penjajahan! Sempena bulan kemerdekaan ni, haram kan penggunaan barang jepon! Maksudnya, sebulan NO selipar jepun, NO movie jepon, NO Toyota, NO naruto, No toshiba lalala…(makan sushi dikecualikan sbb tu x dapat dielakkan..huhu)

5.0n merdeka nite..wish merdeka semoa org mcm wish birthday.. Tak paham ayat ni…Ok2! Sebagai contoh! Jumpa apek jiran, cepat2 wish “Selamat Hari Merdeka uncle Wong, minta angpau. ” ..dapat juga free angpau atau free kick Kankankan!

Harus buat taw! Mesti patriotic sikit..kalau lu tak buat, aku suruh Samurai tu serang hang baru taw!

p.s : Samurai=Warga yang pakai topeng H1N1!
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

Monday, August 17, 2009

Jangan Baca! Bahaya!

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
Pada suatu hari…
Sambil termenung….
Saya memikirkan keadaan diri saya..
Adakah kehadiran saya…
Telah membawa sesuatu yang bermakna kepada ahli keluarga saya…
“Pit pit pittt!”…bunyi handphone nokia satelit saya berbunyi…
Oh rupanya sms dr adik kesayangan saya…
Sms tu berbunyi…
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
“Semalam saya telah bermimpi yg Tuhan tgh mengira bilangan malaikat di surga, ternyata ada satu masalah besar...
Surga telah menjadi kecoh disebab malaikat yang paling murni dan baik telah hilang….
Sssshhhh…saya nak bagitaw awak satu rahsia dan tolonglah jgn bagitaw org lain…malaikat yang hilang tu sebenarnya tgh baca mesej ini sekarang…^-^ ”

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
SMS tersebut telah menyebabkan hati saya tersentuh..
Apakah yang patut saya jawap…
a. Terima kasih adik, awaklah malaikat tu sebenarnya..
b. Terima kasih adik, adiklah malaikat yg cantik sekali..
c. Terima kasih adik, akan abang simpan mesej ni selama-lamanya…

Oh… manakah harus saya pilih…
Pit Pit pittt..sms masuk lagi…
Sms tu berbunyi…
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
“Beruang masin!~ adik salah hantar mesej, abang jgn pulak perasan malaikat tu abang..EEeeee..pleeaassselah.. Wokeh! Chow!"
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
Apakah patut saya jawap..
a. Bangsat kau! Putus terus hubungan adik-bradik!
b. Setan betol lah kau! B*b*! tut tUt tutt…
c. OKU! muka n badan macam badak sumbu yg extremely gemok!

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
P.s: Glossary::::
Nokia satelit=Nokia 335O
Beruang Masin: Teddy Bear yang yang paling handsome keke

Friday, August 7, 2009

Erik...7.8.2006

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
Erik..
You went far away to study again...
You graduated but I was not there to see...
You started to work and was so happy...
Then you collapsed and was in ICU for 32 days...
You never woke up...
Now you are gone forever...
you never even said "Goodbye"...
I know that life is not permanent but having and losing you make me sad...
Three years had passed and tears still linger...

"I maybe laughing on the outside but I am crying in the inside"

7.8.2006.....Three year had passed Erik.. I still miss our friendship... -_-

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
P.s:Special entry for my best ever friends..Erik...