About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Sunday, September 20, 2009

Cuba Elakkan Baca!!

Versi Petronas
Aiman: Ayah, ni burung aper?
Ayah: Ni burung murai...

Aiman: Burung aperr??
Ayah: Burung murai

Aiman: Burung aper????

Ayah: Burung murai sayang...

Aiman: Burung aper....
Ayah: Burung murai nakk...
Versi Siput pulak(Ehsan SMS )..
Aiman: Ayah, ini Siput apa?
Ayah: Siput babi sayang...

Aiman: Siput apa?

Ayah: Siput babi nakk..

Aiman: Siput apa?

Ayah: Siput babi
Aiman: Siput apa?
Ayah: Siput babi...
Anak: hehehehe(anak gelak gelak pulak)....Siput apa?
Ayah:
SIPUT LA.....BABI! SIAL!!!!!!!!
Versi MAK Saya
Anak: mak, tu burung ape?
Mummy:
Burung Murai, nakk.
Anak
: Burung ape?
Mummy:
Burung Murai.
Anak: Burung ape?
Mummy:
Burung Murai.
Anak: Burung ape, mak????
Mummy
: EEEEeeee!!!! BURUNG BAPAK KAU PANDAI !! TULI BETOL!!! BIKIN GERAM!!!!!!!
Anak: Burung Bapak??? (Bila umo aku 18 bulan baru paham maksud ibu)..

Esok nyer saya tanya mak soalan sama tapi telur apa pulak...
jawapan mak sama dengan dialog atas cuma perkataan burung tu change to telur...
do u get it...)-_-(
P.s:::::burung ayah tu maksudnya burung murai binatang kesayangan ayah punya..ish ish ...kau jgn pikir benda laen pulak! sumpah kau jadi peti ais karang ....

Saturday, September 12, 2009

Raya! Raya! Jom p Kuburan!

Photobucket

Khabar semua?
semoga jauh dari selesma VAVI! First time letak gambo beta kat blog ni hah...tu pun eklusif tuk raya edition jeh kekeke..
Besalah low profile jeh ...

-hah? ape?? Muka i mcm lelaki terkiut sensasi....bio betol!! hehe ✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖ Raya ni pulak, tajuk entri saya nak tulis pasal p kubur, bukan cite antu lah! Waktu Raya jeh, confirm menjengah kubur kan.. dah nama setahun sekali, mesti korg selalu konfius kubur mane korg nak ziarahi sebab semua kubur sefesyen jeh design nyer! apa kata korg try proposal i ni....
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖ 1. Try pasang sistem gps kat kubur tu, kan mudah.. save coordinate sekali kat hp 3Gajah (3G) korg tu hah..
2. Korang tempahlah papan tanda atau buat banner sendiri lg mudah.. lagi cheap...letak nama arwah dan colour biar terang sikit macam oren menyala atau glow in the dark keh??

3. Lebih senang, buatlah satu kaunter pertanyaan kat kubur, kalau ramai orang, buat lah sistem giliran nombo macam kat bank tu kan...

4.Last sekali, khidmat tourist guide atau nama komersial sikit "kubur guide".. tanya jeh dia, biar dia yang tunjukkan jalan...macam pekerja hotel tu lah!

Amacam? pintar tak i huhu!

P.s: apa yang penting? Kejesame! Apeee yang penting? Kejeeeeeesame! wonderpet! Wonderpet!

P.s.s : Apa yang penting? Buku agama!!!! Apa yang penting? Solat bersama!!!! Wonderpet pun boleh bawa kiter ke jalan yang benar...kan kan kan...


P.s.s.s: SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA BLOGGER!!