About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Monday, June 15, 2009

keja lu melipat lah!!

♥✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖♥
Last Sunday.. pogram Jalan2 Cari Jeans telah dilaksanakan…

Sambil jalan2 tu, saya pun masuklah satu kedai jeans yang agak “standard” gak..
Cari2 jeans tapi berkenan pulak ngan t-shirt purple yang tergantung..

nak tanya tuk saiz m…tapi yang hampehnye, salesgirl nyer busy pulak berborak kt ujung kedai…

Saya pun mulalah cari saiz baju m tu di kawasan baju tersebut dilipat..

Tiba2 salesgirl tersebut mula menghampiri saya dan mengeluar kata mutiara ini,

Salesgirl: Dik! Boleh tak adik jgn hamburkan baju sini sebab kami dah penat lipat dik, kan ada sampel baju ni digantung dik!

Ritz: (Dengan geramnya) Kak, boleh tak akak kerja sikit sebab akak ni makan gaji tuk layan customer bukan makan gaji kosong jeh..

Meninggalkan kedai tu dgn sakit ati sekali & black list terus!!
♥✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖♥
P.s: sampai hari ni masi terbayang t-shirt purple tu…lawa nyer baju tu ahhhh!!

15 comments:

haruan tasek said...

kenapa ko tak complent je... ha..ha

alhariesz said...

xpe, next time datang pakai topeng, atau mask H1N1.... lagipun tengah jerebu ni, diorang tak perasan kot u yang sergah diorang....

haha! :D

naqiubex said...

kdg kgg memang ada salesgirl yang tak best camtu..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

Ti haruan tasek
✖complent kang buang masa jeh, byk lagi kedai nak masuk tu huhu..
✖✖Lagipun komplen pun nak komplen ngan sape, 2 biji jeh sales girl dalam kedai tu huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to alhariesz..
✖ermm..kat sabah jerebu tak sampai yeh..misconception hehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to naqiubex..
✖susahnyer nak eja nama tuan hamba..
✖tulah, sales girl pun perlu ikot sijil keh diploma kah tuk improve sikit layan customer~!✖

RoSe_ViOleTE said...

waahhhh!!
pdnnye muke salesgirl tu...
sy slalu kene...tp xbrani nk ckp..
hehe...kire cm revenge 4 sume salesgirl yg mls cm die le ek...

huhuhu~~

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to rose..
✖huh bangga ni tolong org laen revenge haha✖

Scaryguys said...

takewondo jeh terus, kan kau black belt...ha..ha

patungcendana said...

kat kedai lain takde ke?

re:...mandi hujan memang best...siap boleh syampo rambut lagi...hehehe

Nadhirah Zamrose said...

siotnyer!
sye pun penah kene cmtu...
"dik kt sne ade display"...*muke hot*
geram je an!
dah nmenye keje ko,buat je la,
sye pun x de niat nk susahkn die an...sjk tu sye tnye dlu "boleh tgk x yg ni?"

bru la ok :)

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

ti scary guys..
huh taekwondo ngan pompuan tak macho lah chewah huhu✖

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to patung cendana..
✖takde lah.. takpelah,, tahan gak nafsu nak membeli ni hah huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to nadhirah..
✖haha .. tu lah keja sales girl bukannya berperang tp penat macam menagalah p berperang..siot jer

Syahirdarksyde said...

rasionalnya: jangan ikut perasaan
kan da tak dpt bju. lenkali lu beli dlu baju. patu baru ar lu maki hamun. huhu