About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Tuesday, June 30, 2009

My crazy students!!

▄▀▄Kes short stories▄▀▄
Cikgu: Macam mana nak memartabatkan lagi Bahasa Malaysia??
Students: Ajar Bahasa Malaysia dalam bahasa Inggeris cikgu!!
Cikgu: jahan^&%@%&!! Tut tut tutttt(terpaksa ditapis)

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

▄▀▄Kes long essay▄▀▄
Cikgu: Tomok!
Students: Yes Teacher!
Cikgu: What is O!!
Students: er..er..er… O is… er..
Cikgu: O is Oxygen lah, takkan O tuk Otak kau pulak!!!
Students: (ala2 seruan zombie kampong pisang) Otak…Otak…Otak..oooo..
Cikgu: jahana%&$^&*) tut tut tutttt…..I quit!!!!
P.s: ni pasal ppsmi lah ni!!! takdelah aku quit, kang aku mengangur pulak!!

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

28 comments:

jejaka anggun said...

ajar bahasa malaysia dlm bahasa inggeris orait ah tuh.....

haruan tasek said...

macam mana bahasa malaysia dalam bahasa inggris ya

putra said...

dugaan..ko rasa ngajar KH susah tak?haha..seram wes nk jd cikgu neh..

alhariesz said...

ooo...bakal cikgu ke? hoho...

kawan saya kena scratch kereta ngan tulisan 'Cikgu BODOH!'...besor2....terpaksalah dia pakai kereta tu kemana2 sambil tahan malu....

nak paint kereta baru mahal wor...dan belum tentu student tu tak buat lagi...hehe...sian...

all the best! :D

patungcendana said...

ajar bm dalam bi...bagus tu...aku nak ajar...hehehe

sabar je la...:-)

didiey ;) said...

genius anak murid :)

bias® said...

tut tut tut? moto ker?

ZARA 札拉 said...

hahahaha~

aku skang mengajar langsung tak dapat guna English..

aku sgt tensen ok?

aku nak speaking!!

huhuhuu~

Da' daffodil D said...

cerdik budak2 sekarang neh..huuuu~

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to jejaka anggun..
er..hang reti keh?? ajar kan haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

ti haruan tasek..
tu yang saya pening ni.. students sekarang macam aper jeh

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to putra..
huh KH?? bahaya tu, kang pelajar tu bakar makmal masakan kan kan kan

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to alhariez...
gerun nyer!! macam tu bawa basikal jeh lah saya .. takot siot!!

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to patung cendana..
dipersilakan ajar, confirm seminggu dah quit!! haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

ti didiey..
macam cikgu nyer lah kot haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to bias..
tut tut tut tu hanya boleh difaham oleh budak 18 bulan ke atas jeh yeh

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to zara..
huh bagus ah, mermatabakan bahasa melayu kiter haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to dadaffodil..
terlebih cerdik kot!!

scaryguys said...

sape suruh jadi cikgu

tengku_fir21 said...

huhuhuhu...
sabor jer larrrr...

Nadhirah Zamrose said...

b.m dlm b.i...*pening pastu msuk wad gila*...ni cabaran tuk guru2!sahut cabaran demi mendidik anak bangsa!caiyok guru2 malaysia!

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To tengku..
Betol betol betol sabar separuh dari imam kan kan kan

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To nadhirah…
Pening masuk wad gila?? Masuk majalah gila2 boleh tak??

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to scary guys..
mak yang suruh pun ..kang derhaka baru taw

♥snoopy♥ said...

ngam lah crazy students & u..u pun gila also..HAHAHAHAHAAHA~!!

eh...get one chatbox lah for ur blog =.=

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to snoppy..
getek lah kau!! kau tu sama sot lepas dari pub haha
tak boleh letak chatbox nanti org tak komen lah haha

░♥si lampu neon♥░ said...

relek la beb hahahah PPSMI tu bagus gak utk memartabatkan profession perguruan huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

lampu neon: bagus tuk kiter, tapi bukan pelajar