About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Thursday, June 18, 2009

Taman Tergantung Babylon Malaysia??

♪♫Pat pat siku lipat,
Sarawak femes ngan kek lapis n lada putih..
Sabah femes ngan mutiara n kristal..
..tu lah kata orang tua zaman dulu♪♫ … ^-^


Apepun, hari ni saya nak bawa semua blogger saya melawat Pasar Gantung Mutiara …apasal dikenali pasar gantung. Entahlah... nak komersial ala2 Taman Tergantung Babylon kot..(jgn korang percaya sgt teori aku!)

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖selamat datang ke Taman tergantung eh2 salah.. Pasar gantung Mutiara✖
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖ade mutiara putih, mutiara pink, mutiara hitam...kepala org macam mutiara pun ade..^-^✖
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖Menarik perhatian aku untuk melihat setiap satu dan sekaligus menghadiahkan traffic jam dalam otak…pening..✖
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖Byk giler mutiara, siap boleh bawa mandi lagi...^-^✖
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
✖Pasar ni beza sikit dgn pasar lain sebab penuh dengan mutiara yang tergantung tp bukan manusia tergantung..tu dlm cite seram Thai jeh wujud..✖
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖

Selain mutiara, Aku juga merupakan tarikan disitu bukan sebab aku kiut (perasan pulak), tapi org sibuk membeli, aku pulak sibuk klik klik..benggang gak penjual situ..

p.s: Korang mesti mesti tak paham apa yg nak disampaikan berdasarkan tajuk. Kan, kan? Jadi, hantarlah segera comment sebelum masa mencemburui atau jeles kat korang..^-^

29 comments:

alhariesz said...

patutnya kamoo jadik ambassador pasar gantung tu....

kenapa? sebab....

penjual datang tengok pembeli - pembeli datang tengok mutiara - kamoo datang tengok mutiara, penjual & pembeli - mutiara, penjual & pembeli pulak datang tengok kamoo....

wakakakkkakakakkaakaaaa :D

RoSe_ViOleTE said...

wuuu...
cantek nyeee

kirim satu!!!
haha

babymiLosh said...

wahwahwah~~

berpinar2 mata tgk.. dah naik juling3 dah ni!!!!!!! i likeeeeeee!!! bila nak taja i ke taman tergantung babyln mesia ni?? muahahahaha~~

░♥si lampu neon♥░ said...

peh memang heaven babylon =)

haruan tasek said...

macam buat promosi aje tu

bias® said...

apa sahaja yang tergantung, boleh beli kat sini lah ek?

lORiNCE LH SYAh said...

Ala~ Kalau pasal bende ni, pompuan jer yang tertarik~
Hohoho~ Tapi mmg sesuai sekali letak taman tergantung tu~ Wohohoho~

Nadhirah Zamrose said...

mybe nama pasar gantung sbb brg2 jualan semua kena gantung kot...hua3

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To alhariesz..
ambassador?? tak nak ah, kang terlebih popular pulak nanti huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to rose..
nak kirim?? kirim money dulu boleh haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to babymilosh...
naik juling???
taja u??
aku pun tak beli apa2 kat situ, nak taja hang pulak tapi kalau hang p sini, boleh saya taja drive keta hehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to si lampu....
perg..memang lampu huhu

Siti Fatimah Nabihah said...

cantik!! tlg belikan utk ct leh??
hehe..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

ti haruan tasek...
bab promosi ni kerja smpingan hehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to bias..
tu susah sikit nak jawap sebab ada benda laen yang tergantung tp jual gak..keke

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to lorince ...
ah, kiter pun perlu ambik tahu sebab nak bagi awek kang huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to nadhirah,,,
maybe kot... kreatif sungguh nama gantung tu kan..entah2 taman yerganting babylon pun byk jual mutiara hehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to siti fatimah..
eh boleh, nak kad kredit atau cash...hehe

jejaka anggun said...

hik hik... ni dkt ngan pinoy market tuh kan???

mak i borong abis kat sini. kopak duit aku!!!!

ft island said...

omg..
can u buy me one..
a bracelet??
huhuhu..
pretty cute..

puteri said...

wow! amazing

ZARA 札拉 said...

Ritz!!

belikan sia mutiara..sebagai present aku konvo nanti!

sia mau tau?!

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to jejaka harun..
hang keh atau mak hang yang beli, confuse sikit hehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to ft..
boleh boleh boleh... tanya abg cimb bank dulu yah

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

ti piteri..
thank youm kan dag kata taman tergantung babylon hehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

ti zara..
waduh, susah bangat tu keja sebagai junior hehe

shakinah said...

HEH.
kampung aku doo.
:DD
rindu.rindu

pikah said...

hoho, pearl kale biru ada x?(hmm)
kalo ada, tlg blikn tk ak (kalo nk adiahkn pn bleh, haha)

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to shakinah:
same kampung yeh!!