About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Monday, June 8, 2009

Mummy.. tu lah PENTDRIVE!!


✖Alkisah lah satu hari…✖
Mum: Ichat(Nama manja kat umah..), gambar2 hari tu dah simpan blum?
Ritz: Dah letak dalam pentdrive, mum..
Mum: pentdrive tu aper??
Ritz: Ni hah..(sambil tangan tunjuk kat pentdrive tu)
Mum: Muat kah gambar dalam tempat kecik tu?
Ritz: Muatlah mum, semua gambar tu dah saya simpan dalam ni hah..
Mum: Huh?? Keciknya tu, macam mana ‘pandrif’ tu boleh muat semua gambar??
Ritz: Pentdrive ni macam almari mum, boleh simpan gambar, video pun boleh macam VCD lah jugak.
Mum: Video pun muat?? Bukan VCD lagi besar dari pandrif tu, mcm mana boleh muat pulak.
Ritz: Ermm.. Tu macam VCD dijadikan keciklah mum.. Surat yang di email uncle hari tu pun masuk pentdrive ni.
Mum: Huh?? Surat tu macam mana boleh masuk dalam pandrif pulak?? Digulung kah?
Ritz: (tak terkata…)
Mum: Eh eh, tak payah lah masukan semua gambar dalam pandrif tu, nanti sempit dalam pandrif tu, comot nanti gambar tu.
Ritz: (makin confuse..) -_-

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
P/s: Keesokan hari mummy saya tanya soalan sama tapi bukan pasal "pandrif" lg tapi ttg memori kad pulak...

P/s: sorry baru update blog, julai ni agak busy sikit ngan FYP(final year project)..bukan project dalam bilik yeh huhu

29 comments:

acHap~ said...

comel la pendrive tuh..

babymiLosh said...

huuu.. chumel amat ur mom... =)

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to acHap~
✖besalah macam blogger nya gak keke(persan sikit huhu)

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To babymiLosh..
✖like mother like son gak kekeke..

haruan tasek said...

sambungan
boleh simpan kapal terbang ka dalam tu ha??94

sf said...

oh your mom is more than cute
haha
i like it!

alhariesz said...

same like my mum... :)

macam dulu kita kecik2 suka tanya parents kita macam2, sekarang kita pun kena sabar bila our parents tanya macam2....

but we love them anyway....hehe

ingat iklan petronas "Abah, tu burung apa?"... :)

zul hafixi said...

camne ko expalin sal mm card lak.. sure ag pening... haha

♥snoopy♥ said...

hahah!!! ur mum is cute!

tengku_fir21 said...

cool ler pendrive tue...
tetiba ingt iklan rayer petronas..
burung aper..??

fARahyma_with_LOVE said...

lucu banget sih..hehe..mamak richeal..;p

YUSRIE MOHD YAMIN said...

sekadar cadangan...

bila insiden yg sama berlaku dimasa depan..pastikan kamu explain lebih awal sblom soklan2 yg merepek terus keluar dari mulut itue...heheheeheheh


jgn biarkan mereka dlm ketidakpastian

mishai nurain said...

mumy kamo so cute..pndrive pn...

kamo?

perasan je ;p

driver said...

woi richeal!!!!!!

mana jus BESAR aku???? avacado pekat tau ... nk yg pekat je~

aku nak makan gak fries ngan mayo

nak tambah lg lekor~

p/s ade pedal tak? huhu~

stROZze said...

bagusla org2 lama pun nak blajar bende2 baru ni.. err.. sepatutnya pendrive kan, bukan pentdrive.. :)

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to haruan tasek
✖kalau sebut pasal kapal terbang, kang nak explain sampai taun depan pun susah kan ..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to sf...
✖i oledi said, like mother like son hehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to alhariesz..
✖yeap, i love my mum more than everything!!
✖Burung yang maner yeh hehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to zul...
✖memang pening!! tapi nasib mum i busy nak pikir masak, kalau tak, seribu soalan ditanya nya lg..huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to snoppy..
✖like mother like son lah ...
many times u repeat oledi, kau bila nak balik tawau ni, berlalat kami tunggu kau!

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to tengku..
✖petronas tu pinjam idea dari sayer lah kot...keke✖

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to farah..
✖besalah orang kampung, eh kau tu jgn lupa ingat kampung tawau kau jugak hehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to yusrie..
✖cadangan akan dipertimbangankan..huhu
✖nak explain tu pulak macam mana??

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to mishai..
betol aper...like mother like son kan huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to driver..
✖kau bukan dipecatkan sudah keke..
✖✖kau nak mempertahankan hak kau sbg pemandu dipecatkah huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to stRozzw..
✖ya tak yah gak kan.. jgn bagitaw org taw . malu kang ...huhu

EN.ROBOT said...

ur mom sweeet,.,.~
kam0o ptt explain kt dia dgn detail,.,.

saper lagik.. aku la.. YuLan said...

hahah.. sama ja ngan my mom

cik fatihah said...

ape FYP xleyh buat dalam bilik ke?
mengarot!