About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Tuesday, May 26, 2009

Fat girl?? Damn yes...

One day… semasa membeli sate… telinga saya yang agak penyibuk ni terdengar perbualan antara ibu (sgt vogue) & daughternya (sgt XXXL)…

Anak: Ibu, ibu, nak tambah lagi sate ayam, lapar lagi lah ibu…

Ibu: Sudah! Kau tak sedar diri lagi keh yang badan kau dah besar, kalau terus badan macam ni, jangan harap ada orang nak pinang kau…

Anak:.... (-_-)

Apasal skrg ni ramai org fobia dgn GUMUK??? Org GUMUK ni xcantek ke…

Bagi saya menarik aper! Kalau mereka pandai menjaga apperance, saye pernah nmpk wanita berbadan besar yg pandai berfesyen..hehe.. kagum giler la..! Perempuan hot bukan sebab badannya, tapi sebab dressingnya…^-^

Bagi mereka yg kategori CHUBBY, ingat dalam hati diorang tak ingin perubahan keh?.. menipulah kalau kata tak nak… mana ada satu manusia pun yang puas dengan apa yang dia ada... am i'm right?

Bagi saya, tak semua CHUBBYsize tu xlawa.. ramai yang I jumpe some of them mmg menitikberatkan ketrampilan diri... pandai bergaya, n yg paling penting dorang semua ni kelakar .. kalau xde orang yg mcm ni x hapenning... sesetengah mereka berusaha keras nak dapatkan shape yng di inginkan but selainnya mmg berserah... dah Tuhan nak jadikan mcm ni terima je lah... tp apa2 pun sokongan n pujian harus diberi pd mereka2 yg sentiasa nakkan perubahan..


P/s: Bro, klu ingin menyukai seseorang, janganlah pada rupa tetapi pada hatinya!!

39 comments:

zeiDa said...

saya stuju..
suka orang lbh baik pada hatinya..:p

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To zeiDa ...
haha tak sampai 5 minit entry ni dipos, awaklah paling awl komen huhu tenkiu.. betol! hati melambang kan segalanya...chewah haha tapi tak semua msyt berpandangan begitu huhu

mira amair said...

saya setuju sbb saya tergolong dalam kategoti chubby itu!

ngeh3..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To mira amair...
yekeh...tak nampak pun chubby nyer...hehe

mira amair said...

taktik bergambar...hohohoho..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To mira amair...
keke...profesional giler bergambar..share3 ar sikit ilmu haha

mira amair said...

kekeke..ke-profesinal-an dtg sndri ms bergmbar..xtau nk ajar kot mna..wawawawawa..

.v.a.n.e.L.L.a said...

haha.

tsentuh bca nih.

anda amat prihatin utk humanisme.

;D

RESPEK LU BRO.

[z@ck] said...

setuju..
chubby itu seksi..
but still they need to consider taking healthy foods..
jgn pkat main lantak je semua makanan..
hihihi

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To mira...
huu takpe.. badan saya masi ok lagi huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to vanella,,,
humanisme?? takdelah, saja prihatin isu msyt skrg ni kan...

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to zack...
perghhh..ganas siot nasihat saudari haha

alhariesz said...

jgn kata org yg gumuk, saya yang baru tambah satu kilo pun dah naik runsing....inikan plak diorg...sian...

di universiti dulu, saya kenal sorg teman yang bertubuh sangat chubby, tapi merupakan sorg kawan paling baik dan jujur pnah saya jumpa...dalam pada budak2 pompuan lain dok sibuk menikam belakang satu sama lain, dia KOOL je...takde sape2 pun nak kisah....senang bkawan ngan dia...dan dia tidak hipokrit....saya tak pnah rasa malu bila berjalan ngan dia....

pada saya rupa no.2, personaliti paling penting....

FarHa said...

dlam persahabatn atau percintaan tak leh nak pilih2..sbb yg penting hati...fizikal tu luaran jek... lama2 allah akn tarik gak smeua tuh...

sy pon terkatogeri dlm yg chubby laa tp tak sgt sbb masih lagi leh maintain bdn tp isau gile weii huwaaa

jejaka anggun said...

baru nampak org pompuan gomuk kat bar mlm semlm tak tutup zip suar!!!

sian....

x bole tutup kot?

haruan tasek said...

ya gemuk bukan le penghalang untuk di sayangi kan....

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to alhariesz..
lah sekilo naek jeh, relaks lah bro haha... pada awak rupa no 2 tapi pada society rupa no 1 bro, tulah cabaran sekarang..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to farha...
cepat p beli ubat sendayu tinggi tuk kuruskan badan kalau risau sgt huhu...

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to jejaka anggun...
apsal tak tolong tutupkan huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to haruan tasek..
cakap senang ah tapi kenyataannya susah dilakukan pada minda msyt skrg ni kan kan kan

bias® said...

yu laik wat yu laik lah kan?

zul hafixi said...

aku suka gadis chubby.. cuma belom ketemu jodohnya... huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to bias..
konfius sikit ayat canggih awak tu haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to zul...
takpe sabar, boleh jeh try cari jodoh kat internet....

haruan tasek said...

tak caya ke. ko dalam delima ke? kekasih ko gemuk ke?

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to haruan tasek ...
taklah delima..haha...
betol aper...

Eazy Izzuddin said...

hey
cool blog 2
xD

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To Eazy..
same to u 2..Thanks!

Nadhirah Zamrose said...

ye penampilan tu penting skang...tp klu chubby sgt x elok gak ;)thanks comment my entry psl harry potter tu k,follow2

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to Nadhirah Zamrose ...
Tapi kalau dah ditakdirkan chubby amacam pulak??

azahzotas said...
This comment has been removed by the author.
azahzotas said...

chubby, fat, triple XL...sume nie bergantung kepada mata individu itu sendiri....tapi majoriti sekarang lebih melihat kepada kecantikan...

tapi yang penting saya setuju lihat orang pada hatinya dan bukan rupa....thats the best way, rite bro..hekhe(",)

otaku jaNn said...

bagi aku
chubby tu chumel.

jgn pedulikkn pndangan org lain trhadap kekurangan diri kita.Jika org lain tidak brsetuju dgn pendapat kita, cara hidup kita, itu masalah mereka, bkn kita. wokey!huhu
:)

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to comment deleted...
tenkiu haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to azahzotas...
rite gal, hati melambangkang segalanyanya, tapi boleh keh nampak ati??

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to otaku JaNn..
yeap, we are what we are!!

redSeptember said...

ai think apa yang penting is your ability to keep mobile and fit.

kalau keding macam stickman pun, tapi takde langsung stamina, baik takyah.

tapi yang paling tak puas hati, kenapa kalau lelaki gemuk, ok aja? i don't think the ladies mind pun sebab yang mereka tengok is the heart, not the physical kan?

tolong la pada yang suka tgk body. tak kemana nyer.

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to red september...
✖✖thanks for sharing your opinion, really touching!!✖✖

HassiDa said...

sori nyampuk..
erm..mcm kes sy..my ex-bf leh reject sy kerana pompuan gemuk..rs trkilan sgt..mmybe sb pompuan tu dekat ngn dia..dia kantoi..rupanya ex-bf sy declare kami berdua serentak..sebab dia keturunan syed n anak org kaya..n now..hati hancur luluh..
hati baik n ikhlas pun xcukup bg dier..kena bg bdn ni chubby n cari duit byk2..
erm..dh trbalik..lelaki lak pandang harta..