About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Thursday, May 28, 2009

Girl dah kalah?? Damn no...

Semalam, p Watson jap beli berus gigi, ternampak satu pasangan melayu "IDEAL"..tp yg peliknya boifren pulak yg menerangkan TONER dan FOUNDATION mana yang match tuk girlfriendnyer ala2 pakar kecantikan jeh bfnyer

Adakah BFnyer tu kategori lelaki metroseksual??
sehinggakan gfnya pun tak seadvance bfnyer dalam aspek facial...

...Rasanya kalo bertambahnya lelaki metrosexual dlm dunia ni.. kaum wanita terpaksa bersaing ngan lelaki yg mementingkan "kecantikan" diri..& adakah gal dah kalah spt apa yg saya perhatikan??

Spa, Facial, Slimming, Manicure, Pedicure.. yg dulunyer hanya dibuat oleh org perempuan sekarang da bertumpu pada org lelaki juga...

Cth perbualan pasangan metrosexual ..

Suami 1 : Yang minggu ni I tak bleh keluar ngan u.. i ade facial la yang...

Suami 2 : Yang yang.. bulan ni I terpaksa bagi u duit belanja kurang sikit la.. i nak gi spa n facial la.. kulit da kasar ni....

Lelaki 3 : Sayang.. bulan ni u tak yah la beli u punya makeup bnyk sgt eh.. i nak kena top-up scrub n moisturizer I la yang... budget lari la...

Lelaki 4 : Yang.. sape bukak foundation baru I ni.. i tak suker la cam ni...

Lelaki 5 : Yang bleh pinjam moisturizer tak ? I punya da abis la yang..

-----------------------------------------------------

Isteri :Waduh! mcm mana nak jimat ekonomi rumah tangga ni dah laki bini sebuk jaga kecantikan diri nanti anak2 kebelur lak tak makan (Dalam hati bini)

P/s: Pesan saya kepada lelaki yang sebegini jangan melampaui batas,sekiranya
anda lelaki sejati anda pasti tahu bagaimanakah rupa dan gaya lelaki sejati yang sebenar selagi tidak melampaui batas agama

18 comments:

alhariesz said...

adeeeh...pecah perot....waahahahaha...

personally i think, kalau dah namenya laki2, yg basic2 pny item tu ok la kot..cam face wash or scrub...for healthy & hygiene purposes...tapi kalo dah bab foundation tu pun ado gak, tak ke haru namenye....

yg bagusnya metrosexual ni, tang kebersihan & kekemasan tuh...jaga betul...tapi tak perlulah nak blebih2 sampai ke tahap ngalahkan pompuan...sian pompuan, dulu beratur kat watson takyah panjang2....skang tpaksa tambah kaunter sebab ramai sgt 'rival' yg beratur beli produk yg sama....hoho.. :D

bias® said...

baca harian metro lagi baik dari pegi spa.

Nadhirah Zamrose said...

x salah klu lelaki jge penampilan,mmg bgus la nmpk kemas bersih...tp jgn la melebih dri kaum wanita sbb pelik la...klu smpi nk pegi spa,facial...err

babymiLosh said...

haiyok2...

pelik itu jelik~~~
keterampilan itu perlu tapi KEJELITAAN itu tidak perlu kot.. heeeee~~

zul hafixi said...

tapi kan ke kejelitaan tuh hak milik semua insan...

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to alhariesz...
✖huh? rival?? macam nak p berperang pulak huhu, metroseksual ni besanya semua lengkap, foundation, toner, mosturizer....bla bla bla, terlebih bersih lah pulak kan haha✖

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

ro bias...
✖✖huh?? baca metro, baek baca ujang happening sikit keke ✖✖

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To Nadhirah Zamrose...
haha ai, nanti bf hang macam tu baru taw huhu

aie akaike said...

tak salah laki jaga kecantikan. ikut kemampuan la.

wink wink.

ang said...

hahahaha...
dialog tu sgt lawak...
lelaki 4 tu... ihihihihi...
;p

ifin said...

nama lagu at my blog?
keep you much in longer by akon bro...
sodap ekh?
biasa r...
hu3...

redSeptember said...

erkk....
jean paul gaultier ada make-up range for MEN....

yes, sila chrome benda ni. saya tak tipu.

ai suka lelaki yang natural macho ye. sekian :P

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to zul...
✖✖Sorry lambat reply, ader pesta kaamatan celebration..
✖✖betol gak,,, macam tu kalau lelakijaga kejelitaan apsal pompuan pelik pulak haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to babymilosh..
✖✖Sorry lambat reply, ader pesta kaamatan celebration..
✖✖keterampilan tu lah yag didefiniskan kejelitaan kan ...chewah macam pakar pulak kan✖✖

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to aie akaike..
tu ar, setakat duit kat dompet cuma rm2 tak cukup p facial ni haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to ang..
✖✖lawak?? awak ketwa pun kiut hak hihihi✖✖

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to ifin..
✖✖ah thank, lagu tu jeh sedap yeh bukan orang nyer kekek..PEACE!✖✖

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to redSeptember..
✖✖sejak biler september minat warna merah ni hehe..✖✖
✖✖✖✖jean paul?? olay takde yeh keke✖✖