About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Tuesday, May 19, 2009

Men cry?? Damn no...

Seorang sahabat menangis di hadapan saya mengatakan dia tidak ingin hidup lagi sebab putus cinta...
You know what.. jijik dan geli adalah reaksi saya...
Bila cinta putus...
Wanita menangis....memang patut coz wanita adalah makhluk emosi...
Lelaki menangis....itu adalah makhluk lemah sebab air mata lelaki bukan murah harganya untuk dibuang begitu sahaja...
... Wanita hari ini meninggalkan kamu adalah lebih baik, sebab tidak mustahil dia meninggalkan kamu esok. Bukankah lebih baik ditinggalkan hari ini daripada esok, sebab esok cinta makin dalam, kalau ditinggalkan of coz lebih sakit...
P/s: Sorang lelaki bersedih dengan tidak menitiskan air mata tetapi sedang menangis di hatinya adalah definisi lelaki sejati bagi saya...

33 comments:

putra said...

Lelaki juga ada perasaan..tak salah kalau ianya menangis..

Muhammad said...

yeah
me rasa , tak salah lelaki menangis.

Sebab itu hakikat kejadian manusia..diberikan mata utk menangis.

Cuma budaya setempat dan Moral etika yang wujud , membuatkan lelaki yg menangis itu dianggap lemah.

:)

suhaimina said...

semua manusia ada jiwa n perasaan.. baik lelaki n perempuan sama2 menitiskan air mata..ia nya adalah lumrah kehidupan manusia biasa.. heheheh..salam kenalan awak...

.v.a.n.e.L.L.a said...

wah.

hbatnya anda.

mnangis dlaman?

hahahahahah

♥snoopy♥ said...

alah ritz...he got more estrogen hormones kot...hehehe~~

this guys are expressive...accept it buddy..but don stay close..later he jangkit it 2 u~

hahaha..! jk jk..! no offense yo~! jus giv d best advice u can.. (=

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To putra:
Memang tak salah tetapi adakah menangis di khalayak sehingga tak nak idup lagi adalah lelaki?? kalau tak ingat agama dah lama jump dari bangunan 10 tingkat dah..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To Muhammad ...
haha yeap ada SEBAB budaya setempat dan MOral etika wujud yang mengangap lelaki menangis itu lemah..pernahkah terfikir apakah sebabnya...

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To suhaimina ...
Bila ad jiwa dan perasaan, gunalah jiwa dan perasan untuk menangis bukannya mata rite...

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To .v.a.n.e.L.L.a ...
Haha dalaman tuk boleh dalam hati atau dalam bilik.. yang penting bukan di khalayak ramai ok...

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to ♥snoopy♥ ...
eleh, mentang2 kau ambik biomed nak tunjukkan kehebatanya lah tu huhu..
Yeap, i advise just to stay cool...

cellini.k said...

i think it ok if man cry,u guys a human,and theres nothing wrong. but dont make it often ;D

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

cellini.k ...
not so often is the best part ...
I mean cry in your room better rite...

aloy_paradoks said...

menangis gua tak kisah sgt,,, tp jgn la kata tanak hidup lagi...

dunia gelap tu... sebuah majlis seni... jemput ld dtg nanti..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

majlis seni, saya ni bukan org seni dijemput gak keh?? best nyer haha

Muhammad said...

errmm
lagu mana satu ya ??

jika track 1 - itu by Alex Ubago
:)

Dark Ray said...

ini komen untuk entri sebelum ni..

gua tak pasti tentang bloggers day tapi kalau event untuk para blogger memang ada..
contohnya MASKARA anjuran sindiket soljah dan MIMPI anjuran group gua paradoks..

MASKARA memang dah besar..
tetamu yang datang pun agak vip juga..
bagi MIMPI,kami baru lagi.
bulan 7 ni event kami yang ke 2.
ada masa slia-sila la datang..
keterangan lanjut boleh didapati di blog gua

Aman@Badboy91 said...

tak salah nak rasa sedih~
it just how you deal with it..
nak berair mata bleh tapi berpada-pada.. dgn keadaan sekeliling..

aslann said...

huhu..jarang jumpe lelaki yg menangis kerana makwe..
bese member putus cinta pon xdela smpai menangis...
rase cm x macho la nanges kerana awek..hahaha...
ce bygkan kalo ex-awek tu taw...
haa..malu besar...haha~~

ARYN said...

kalu laki menangis dpnku sbbku..

aku akan terharu..

masalahnya..tak pernah lagi.HAHAH

bias said...

sesiapa boleh tolong lepuk tak sahabat kau tuh?

nkecik said...

hmm kalo x nanges,popuan tu blah, laki tu melalak sorg2 dlm hati, x ke ego namanya itu? :|

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To Muhammad ...
Yeap that song...oledi found it at youtube.. thanks for introduce me that song anyway haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to bias ...
haha ... kang lagi kuat dye menangis haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To dark ray:
tak tahu pulak ader event macam ni.. harus p cari info tentang benda ni... ape2 pun, thanks for the info...

P/s: sesat ker aper comment tu, letak lah kat previous entry.. haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

aslann: ha betol,.macho to mahal aper..

Aryan: kalau menangis depan shopping centre , terharu tak?

Aman... ah, beware dulu...

nkecik... ego memang sononim dgn lelaki perghh..

alhariesz said...

"Awak TERLALU BAIK buat saya...awak perlukan seseorang yang lebih baik....saya tak layak utk awak...kita tak sepadan...kita putus!"

pnah dengar dialog camni tak? putus kerana pasangan TERLAMPAU baik...bukanke cari pasangan yang baik tu memang SEWAJARNYA...? abis tu, takkan nak cari pasangan yang gile meroyan, kaki judi, pengedar dadah dan sewaktu ngannya....

Lari topik? TIDAK. Saya cuma mau kata, CINTA itu buta & membutakan...bila kita tak tau apa itu sebenarnya CINTA....

menangislah hanya bila kamu tahu apa itu CINTA...

(KAMU itu merujuk kpd sesiapa saje..)

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

To alhariesz ...
Sangat mendalam oermagaman cinta awak... boleh jadi kaunselor haha

jejaka anggun said...

hati tuh jgn kebal sgt kengkadang dlm gelak tawa pun kita nangis jugek.

alhariesz said...

its actually, penangan dari drama2 dan filem melayu kita dan jugak pengalaman kawan2...

oh ye, sy memang seorang kaunselor yg tak bertauliah...always happen to be at the right time, at the right place when friends need me...itu aje..

haha

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to jejaka anggun...
betol tapi hati yang kebal pun ader limit nyer...

To alhariesz ...
Kaunselor tak bertauliah..so nak minta nasihat tu free of charge lah kan hehe

pikah said...

i dun think it's wrong for a guy to cry, itu tnjukkan dia ada jiwa, ada psaan.tp kalo xmo idup lg pas pts cinta, dats stupid.bunga bkn skuntum, kumbang bkn sekor, btol x?hehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

to pikah...
ai pikah sempat pulak kau singgag blog aku yeh...
haha ok ok ..memang tak salah pun, tapi tak nak idup tu argh masalhnya kan ..

HassiDa said...

mcm sy..
my ex-bf nangis2 hanya nak meyakinkan sy yg dia bnr2 ikhlas pd sy..bnr2 nak kahwin ngan sy..bila sy dah yakin..akhirnya dia sendiri yg curang..tinggalkan sy dlm derita atas kebahagiaan mereka..adilkah itu??