About Me

My photo
biasa, tak pendek, tak gemuk, tak tinggi tapi perasan ensem.. sikit jar ar.. Be my follower and i will be you greatest follower ^-^ Peace!!

▄▀▄Sahabat Karib Saya▄▀▄

Thursday, May 7, 2009

Nasi kerabu punya hal!!


Ni nak cite sikit, ader member sayer ni, setiap malam jeh makan nasi kerabu, every dinner makan nasi kerabu!! sakit ati jugak tgk, sedap sgt keh nasi kerabu tu.. for me, nasi kerabu ni sesuai makan hari rabu jeh sebab tu kan dipanggil Nasi-Ke-Rabu kan kan kan!!.. lain hari makan lah nasi laen kan..tak kisah lah makan nasi kejumaat keh, nasi kesunday keh atau nasi kemonday keh yg penting bukan nasi kerabu, kang jadi otak tukar biru baru taw,
tp member ni memang otak blue pun huhu.. ^-^

16 comments:

mira amair said...

makan jugak nasi kerabu eh?
1st time mira mkn nasi kerabu bulan 12 tahun lepas..sedap jugak kan?
hehehe..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

tahun lepas?? lama noh... masi ingat keh rasanyer?? ^-^ janji makan bukan setiap ari yeh huhu

jejaka anggun said...

dah lama x mkn nasi kerabu nih.
ngidam plak!

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

ah nak makan boleh tapi makan hari rabu jeh,,sedap sikit huhu

♥snoopy♥ said...

huh? nasi kerabu really blue in color? nak try ni~~~ hehehe...

oh ya...i'll b in twu during may too...wait 4 me~! i wan 2 watch transformers jugak~!!
buy me CINEMA TIKET ALSO~!!!

i warn u all~~~ must tunggu aku tau~!!

fARahyma_with_LOVE said...

ritz, link my new blog!

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

snoopy dun worry i can be u driver, tmrw puteri tamar coming back lol..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

farah susah gak nak tulis komen di blog kau tu

[z@ck] said...
This comment has been removed by the author.
[z@ck] said...

pesal nasi kerabu kena kaler biru?
xley kaler ungu ke,pink ke,hitam ke..
heheheh..

cIk JanNah said...

hahhaa;
kalo mkn nasi kerabu je otk blue eh??
koh3..
tp i pon x suke mkn nasi kerabu!
bknye sdp pon..
gtl~
sbb ada budu
hoooo~

btw membalas kunjungan..
nice blog~

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

z@ck...ungu, pink boleh diterima ah tapi kalau kaler hitam tu bukan nasi kerabu tu nasi hanggus namanya beb..huhu

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

Cik jannan: betol betol betol hehe

Muhammad said...

ahaks

terasa me ok
couse me pun suka nasik nieh.

tak terfikir pun nak makan nasik nieh ..just on hari rabu jerk
kui kuiii...

blue ?? no komen
kang kene saman plak ngan makcik2 peniaga nasi kerabu semalaysia.

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

makcik2 peniaga nasi kerabu semalaysia...kakaka lawak ah... sape2 majlis tertinggi kelab tu kekeke

aizul said...

aku tau sapa kawan ko yg suka sgt nasik kerabu tuh!! sudah pastinya rkyat dr negeri asalnya nasik kerabu tuh..

aite??